Subota, 19 lipnja, 2021

Reisu-l-ulema Kavazović osudio napade na Šri Lanci: Zajednički se suprotstaviti terorizmu

Nemojte propustiti

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je današnji teroristički napad na Šri Lanci i izrazio saučešće porodicama žrtava, kršćanskoj zajednici i narodu Šri Lanke, objavila je MINA.

On je saučešće izrazio u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i lično ime naglašavajući kako je posebno zastrašujuća spoznaja da se napad desio na dan Uskrsa.

„I ovaj put nas je zlo terorizma podsjetilo kako nema mjeru niti poznaje granicu i kako nam ne ostavlja prostora osim da mu se zajednički suprotstavimo“, navodi se između ostalog u saučešću reisu-l-uleme povodom današnjih napada na Šri Lanci, prenosi agencija Patria.

U nizu eksplozija koje su na Uskrs pogodile Šri Lanku, kako je javila novinska agencija Xinhua, poginulo je najmanje 185 osoba a njih 469 je ranjeno. Napadi su se desili na nekoliko lokacija, uključujući crkve i hotele s pet zvjezdica u glavnom gradu Colombu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo