Petak, 3 veljače, 2023

Hrvatski carinici mu pretresli auto, napisali su mu kaznu od skoro 15.000 eura

Nemojte propustiti

Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Osijek, provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik, spriječili su pokušaj krijumčarenja cigareta i alkohola skrivenih u osobnom vozilu stranih registarskih oznaka, objavila je Carina.

“Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Tovarnik prilikom ulaska u carinsko područje Unije carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Osijek izdvojili su radi kontrole osobno vozilo švicarskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Sjeverne Makedonije”, pišu.

Foto: Carina

“Detaljnim pregledom navedenog vozila uz uporabu opreme iz programa Hercule III u prostoru rezervnog kotača pronađeno je 6600 komada cigareta West Silver, 4000 komada cigareta Jade La Rose i 9,7 litara rakije, robe za koje su propisane zabrane i ograničenja pri uvozu, a koje je vozač pokušao na skriven način unijeti u područje Unije”, dodaju.

“Pronađena roba je oduzeta, a vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 13.272,00 EUR-a. Obračunata je i naplaćena trošarina na cigarete u iznosu od 1.419,13 EUR-a”, dodaje se. Ukupno je morao platiti 14.691 euro.

Foto: Carina

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo