Petak, 27 siječnja, 2023

Prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte šta je Granična policija otkrila u automobilu bh. državljanina

Nemojte propustiti

Tržišna vrijednost krijumčarenih mobitela procjenjuje se na više od 20.000 KM

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Orašje 30. novembra spriječili su krijumčarenje veće količine mobitela na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje.

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, na drugoj liniji graničnih provjera.

Vozilom je upravljao Ž.LJ. (1979.), državljanin BiH, koji nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, a mobilni telefoni su bili sakriveni u prostoru predviđenom za rezervnu gumu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Foto: GP BiH

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje” o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama izvršeni pretres osobe i vozila.

Krijumčareni mobiteli su privremeno oduzeti, a protiv Ž.LJ. bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.

Tržišna vrijednost krijumčarenih mobitela procjenjuje se na više od 20.000 KM, navodi se u saopćenju.

Foto: GP BiH

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mostarac doživio šok kod bankomata kada je dizao plaću, htjela mu se p(r)odati za 30 KM: ‘Je li moguće da se to događa u...

- Ostao sam zatečen, je li moguće da se to događa u centru grada? Da siromaštvo i potreba mogu potaknuti...

Možda vas zanima i ovo