Četvrtak, 24 lipnja, 2021

“Rekao je: Ja imam dvoje djece i treće mi ne treba. Moraš da abortiraš. Pomisli šta će novine pisati”

Nemojte propustiti

Rođena je prije 33 godine u Njemačkoj, od oca Turčina i majke Njemice, a život glumice Meryem Uzerli koju pamtimo kao Hurem iz megapopularne serije “Sulejman veličanstveni” zaista liči na film.

Nakon završene glumačke akademije, Meryem Uzerli dugo nije mogla da nađe posao u struci, pa je za život zarađivala radeći u jednom call centru, kao konobarica, prodavačica, dijelila čokolade u kostimu Deda Mraza… Radila je sve što su joj ponudili kako bi preživjela.

I povrh svega toga, nije odustajala od toga da jednog dana postane glumica.

Čak i kada je sumnjala u sebe i kada nije imala sredstava za život, a kako je i sama priznala, bilo je takvih momenata, ona je željela da glumi.

Uloga sultanije Hurem došla je sasvim slučajno i to od prijateljice koja je pozvala kada je saznala za kasting. Uslov je bio da dođe u Tursku, a kako glumica tada nije dobro govorila ovaj jezik, osjećala je veliki pritisak. Takođe, nije vjerovala da će serija uopšte opstati.

Da će to biti posao decenije nije mi bilo ni na kraj pameti. Naprotiv, mislila sam da serija neće trajati ni šest nedjelja.

Nakon prvih snimljenih epizoda, shvatila je da joj se ta uloga i te kako dopada. Bila je sve bolja, a honorar je od minimalnog počeo da raste, dok je popularnost polako počela da se osjeća. Uloga hrabre, ali surove sultanije uskoro je dovela do samog vrha zvijezda u Turskoj.

Tada su ujedno počeli i ozbiljni problemi. Hurem nije umjela da se nosi sa tolikom popularnošću, a sve više je osjećala pritisak od strane javnosti i fanova. U tom periodu, počela je i da se goji, te nije mogla da kontroliše težinu. Sve to dovelo je do toga da bude veoma nesigurna u sebe. Dok su je mnogi obožavali, ona je sebe mrzila.
Uskoro je pala na šarm Turčina Cana Atesa, koji je zaveo kao i desetine djevojaka pre nje. Iako je već tada znala da je na lošem glasu, glumica se prepustila strastima i uskoro zatrudnila. Tada je počeo pakao.

Hurem je u ispovijesti za turski Hurijet otkrila da je u trenucima očaja pomišljala da se ubije, što je i pokušala one noći kada su se dodjeljivale prestižne televizijske nagrade u Antaliji.

“Po prijemu na kliniku u Berlinu, bila sam u veoma lošem stanju. Prvo su me liječili hemijskim, a zatim i homeopatskim ljekovima. Can je sve vrijeme bio uz mene, ali kada sam saznala za trudnoću, sve se promijenilo”, rekla je Hurem i dodala da je Can odmah odbacio i rekao joj da abortira, a ona je u vrhuncu očaja pokušala da se ubije.

Glumica je kroz suze objašnjavala kroz šta je sve prošla kao i da je u tom trenutku kao jedini izlaz vidjela samoubistvo.

“Istina je da sam zbog depresije pokušala da skočim sa balkona svoje hotelske sobe, ali su me u posljednjem trenutku spriječili u tome. Bilo je strašno. Jednostavno sam željela da okončam sve. Da budem uništena, da umrem, htjela sam da se ubijem kako bih se konačno oslobodila”, istakla je ona.

Hurem je otkrila i to da je bivši vjerenik tjerao na abortus jer njemu još jedno dijete ne treba.

“Rekao mi je: Ja već imam dvoje svoje djece i treće mi ne treba. Moraš da abortiraš! Uostalom, zar ne misliš da je tako najbolje za oboje. Pomisli samo šta će novine pisati. Reći će da si napustila seriju zbog trudnoće, da si lagala. Ova beba će sve upropastiti. Abortiraj, to danas svi rade!”, bila je iskrena Hurem.

Hurem se u februaru 2014. godine porodila i na svijet donijela kćerkicu Laru. Tada joj se cijeli život okrenuo na bolje. Ona je bila cijeli njen svijet.

Glumica je napustila seriju “Sulejman Veličanstveni” pred sam kraj, što je razbjesnilo gotovo sve njene kolege. Međutim, ona je saopštila da je “pregoriela” i potom se vratila u Njemačku da podiže Laru.

Danas glumica izgleda bolje nego ikad, a planovi za budućnost se samo nižu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo