Petak, 29 rujna, 2023

Rekao mu djedov duh – Osmogodišnji dječak u Zimbabveu oženio babu (61)

Preporučeno

Saneleu je dobio ime po pokojnom djedu koji se nikada nije oženio sa djevojkom u bijeloj vjenčanici, pa se javio dječaku i rekao mu da to uradi, a on je izabrao Helen

zimbabve

Oko stotinu zvanica na jednoj svadbi u Zimbabveu svjedočilo je najbizarnijem sklapanju braka. Mlada Helen Šabangu, stara 61 godinu, pošla je za osmogodišnjeg dječaka Sanelea Masilela.

Obje porodice bile su prisutne na svadbi, a dječakova tetka Patijenca Masilela (46) je objasnila zbog čega je i kako do nje uopšte i došlo.

Upravo se čita:  Kako bi bratu zaklonio pogled na more, napravio je zgradu široku 60 centimetara

– Dječak je dobio ime po svom pokojnom dedi koji se nikada nije prikladno oženio djevojkom u bijeloj vjenčanici, zbog čega je njegov duh rekao Saneleu da se oženi, a on je izabrao Helen. Roditelji su ozbiljno to shvatili, i prošlog marta su platili mladu, uvjereni da je to ono što njihov predak želi – rekla je ona, dok je “mlada” dodala:

– Ja sam udata i imam petero svoje djece, ali znam da je ovo ono što preci žele i sada su sretni. Ovo je samo obred. Sada se samo igramo, ali je to znak da će jednoga dana zaista biti oženjen – kazala je Helen.

Upravo se čita:  Kako bi bratu zaklonio pogled na more, napravio je zgradu široku 60 centimetara

Mladin suprug Alfred (65) ni sam nije imao ništa protiv – opet, zbog predaka.

Dječak kaže da on voli Helen i da ju je zato odabrao, ali da će sada krenuti u školu i učiti marljivo.

– Jednoga dana ću se oženiti djevojkom svojih godina – dodao je on.

Međutim, neki pripadnici ove zajednice bili su šokirani.

Upravo se čita:  Kako bi bratu zaklonio pogled na more, napravio je zgradu široku 60 centimetara

– Kako neko može da ode ovoliko daleko samo zbog predaka? Ovo je dokaz da ljudi poruke koje im oni šalju shvataju jako ozbiljno – rekla je jedna mještanka iako ovo nije bio zakoniti brak i obavljen je samo zbog obreda.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo