Petak, 18 lipnja, 2021

“Rekao sam da je to najsmješniji virus ikad, a sad sam kreten”

Nemojte propustiti

Svakome koji je pogledao i minutu s te presice jasno je da ova tvrdnja doktora Nestorovića nema veze sa zdravim razumom.

Datum je 27. februar. Mjesto je Srbija, Beograd. Korona virus se počeo širiti Evropom, u Srbiji tada nije bilo zaraženih. Pred novinarima su se pojavili nasmiješeni predsjednik Aleksandar Vučić i dr. Branimir Nestorović.

Nakon optimističnog uvodnog izlaganja predsjednika Vučića, čiji će smiješak na licu ni mjesec dana kasnije zamijeniti patetično lice čovjeka koji uvodi policijski sat i šalje vojsku na ulicu, na scenu je stupio dr. Nestorović.

I krenuo je show.

– Ne mogu vjerovati da se narod koji je preživio sankcije, bombardoranje i svakakvo maltretiranje uplašio najsmješnijeg virusa u istoriji čovječanstva, virusa koji postoji na Facebooku. Ja sam protiv maski i testiranja, pa da nema tih testova, mi ne bismo ni znali da je epidemija. Evo, žene, vas štiti estrogen. Možete slobodno u šoping u Italiju, čujem da su sada tamo veliki popusti – pričao je dr. Nestorović, a u pozadini se Vučić zadovoljno cerekao, prenose 24sata.

Ni mjesec dana nakon toga u Srbiji, kao i u većini Evrope, vlada vanredno stanje zbog korona virusa. Lice Aleksandra Vučića više nije nasmijano.

No niko nije zaboravio klaunsku presicu predsjednika Vučića i doktora Nestorovića koji sad kaže:

“Pa to je bilo namjerno”, htio sam umiriti naciju.

– Pogađaju me napadi i uvrede na moj račun zbog te presice. Pa mi smo imali u februaru tu čuvenu konferenciju i sve što sam rekao bilo je svjesno. Trebali smo smiriti ljude. Profesor sam 20 godinam napisao sam gomilu knjiga i radova, a sad sam odjedanput postao kreten. Moja stručnost ne može se procijeniti na presicama, ona se ocjenjuje na drugim mjestima. Popularan sam doktor, nije da se hvalim – tvrdi doktor Nestorović.

Smirivao ljude tako što ih je slao u žarište?
Naravno, svakome koji je pogledao i minutu s te presice jasno je da ova tvrdnja doktora Nestorovića nema veze sa zdravim razumom.

Zašto bi inače doktor Nestorović, ako je znao da postoji velika opasnost, “smirivao” ljude tako da ih poziva da odu u Italiju jer im ne može biti ništa i da je to najsmješniji virus u istoriji čovječanstva?!

Pa tim “smirivanjem” mogao je samo potaknuti ljude da slobodno putuju i vraćaju se u Srbiju, kao potencijali donositelji virusa zbog kojeg je gotovo cijeli svijet u karanteni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo