Subota, 27 veljače, 2021

Rekonstrukcija krvavog pohoda u selu Rasno: Brat i sestra bili u sobi dok im je otac ubijao majku, djeda i nanu

Nemojte propustiti

SDA razočarana potezom stranaca u vezi Srebrenice

SDA smatra razočaravajućom poruku koje su ambasadori Kvinte, Delegacija EU i OSCE poslali preživjelim žrtvama genocida u Srebrenici odbijajući...

Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu produžen pritvor za dva mjeseca

Tužilac Hasanspahić je obećao i proširenje istrage na bar još tri osobe do čega je djelimično i došlo s...

Rastezljiva pravda za sudije i tužioce u Bosni i Hercegovini

U posljednje četiri godine disciplinske komisije VSTV-a BiH oslobodile su odgovornosti 12 sudija i tužilaca nakon provedenog disciplinskog postupka,...

KCUS objavio nove rezultate testiranja na koronavirus, Izetbegović uputila molbu građanima

Direktorica KCUS-a je jutros potvrdila da su uposlenici te zdravstvene ustanove izolovali novi soj virusa, takozvani “britanski soj”. Klinički centar...

Region je u šoku nakon trostrukog ubistva u selu Rasno u Sjenici kod Novog Pazara. Bisera je radila u Njemačkoj. U selo Rasno kod Sjenice došla je kako bi bila sa svojom porodicom u vrijeme praznika. Kao i Enedin.

Enedin Turković upao je u porodičnu kuću i ubio bivšu suprugu Biseru Šemović (44) i njene roditelje Fehima (64) i Šefku (60) te je ranio još troje ljudi: Zinetu A. i njenog sina Nezvata te brata i sina ubijenih Bekima Šemovića, kojem su se liječnici za vikend borili za život. Na kraju je i ubica počinio samoubistvo.

Do krvoprolića je došlo zbog narušenih porodičnih odnosa između Bisere i Enedina.

– Bekim je dobio dijete prije sedam dana i odlučio je okupiti porodicu i prijatelje. Došao je zet i svima uništio živote – komentirali su komšije nesretne porodice.

Kuća u kojoj se desio zločin, Foto: Agencije

Ispričali su da je Enedin nakon svađe sa suprugom počinio ovaj strašan zločin.

Enedin je pokucao na vrata koja je otvorila Bekimova supruga. Kad je vidjela pištolj, počela je vrištati i pobjegla u sobu gdje su bila Enedinova i Biserina djeca i njezina beba. On je počeo psovati pa pucati na ukućane, ali u sobu gdje su bila njegova djeca i dijete brata njegove bivše supruge nije ulazio. Izrešetao je ženu, punca i punicu.

Dva tijela su nađena u dnevnoj sobi, a jedno u hodniku.

Bekima, Biserinog brata je teško ranio dok su komšije Zineta A. i njen sin Nevzat lakše povrijeđeni. Stravičan prizor zatekao je jedan od rođaka porodice.

Selo u koje je ubica pobjegao

Rođak je došao u posjetu zbog Bekima, odnosno rođenja djeteta. Dočekao ga je užas! Pozvao je hitnu pomoć i policiju dok je djecu pronašao u drugoj sobi kako u ćošku sjede zagrljeni.

Nakon masakra, Enedin bježi. Skoro pet punih sati je bježao, skrivao se u šumi. Svjestan da je okružen sa svih strana, presudio je i sebi.

Bisera je radila u Njemačkoj. U selo Rasno kod Sjenice došla je kako bi bila sa svojom porodicom u vrijeme praznika. Kao i Enedin.

– Enedin i Bisera godinama su bili zajedno i iz tog braka imaju dvoje djece, kćerku i sina od 6 i 8 godina. Prošle godine su se rastali, ali su oboje nastavili živjeti u Minhenu. Nesretna žena s djecom je tokom praznika došla u posjetu roditeljima u selo, a vratio se i njen bivši muž Enedin. Dva puta je dolazio u kuću Šemovića da vidi djecu. Nije pravio probleme. Za vikend je Bisera s djecom trebala otputovati u Njemačku. Posvađali su se jer je njemu teško padao razvod – pričali su komšije srbijanskim medijima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Restrikcije u Njemačkoj ostaju na snazi: Sjedenje u baštama kafića početkom aprila

Njemački ministar ekonomije Peter Altmajer izjavio je danas da je uvjeren da bi restoranima uskoro moglo da se dozvoli...

Možda vas zanima i ovo