Petak, 25 lipnja, 2021

Rekordan broj: U BiH 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, ukupno 124

Nemojte propustiti

Alen Šeranić, ministar zdravstva RS je kazao da je danas u tom entitetu urađeno 113 testova, te da je 31 osoba pozitivna na koronavirus.

U Republici Srpskoj registrovan je 31 novi slučaj virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić na konferenciji za novinare u Banja Luci.

U pitanju je 19 muškaraca i 12 žena. Četrnaest je srednje životne dobi, pet je mlađe životne dobi. Time je ukupan broj zaraženih u RS povećan na 90. Istakao je da se radi o srednjoj životnoj dobi. Tri su osobe na Kliničkom centru, a ostali u kućnoj izolaciji. Devet osoba je vezano za klaster Banja Luka, dok su tri osobe došle s puta.

“Imamo problem jer nam osobe ne daju potpune i istinite podatke. To je veliki problem. Tražim od onih koji dođu na nalaze da nam daju adekvatne podatke bilo da se radi o kontaktima. Nedavanje tačnih podataka predstavlja krivično djelo”, kazao je Šeranić dodavši da oni koji budu kršili samoizolaciju ići će u karantin.

Šeranić je rekao da je testirano 118 uzoraka, od čega je pet iz Brčko distrikta. Od 113 iz RS-a pozitivan je 31 uzorak.

Naveo je da se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 13.763 lica, podsjetivši da je jedan ljekar sa UKC RS pozitivan na virus.

“Testirano je osoblje UKC koje je s njim bilo u kontaktu i svi testovi su negativni”, rekao je Šeranić.

Ministar je istakao da je vrlo važno poštovati mjere zabrane i to najviše izbjegavanjem socijalnog kontaktta i održavanjem higijene.

Apoteke će raditi od 8 do 18 sati, vikendom do 13 sati, dok će dežurne raditi 24 sata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo