Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Rekordno iseljavanje iz BiH: EUROSTAT otkrio broj izdanih dozvola za rad u zemlje Europske unije

Nemojte propustiti

– EUROSTAT je ažurirao podatke o broju izdanih prvih dozvola za naše građane u 2019. godini, jer su nedostajali podaci za Njemačku.

Čak 71.375 izdanih prvih dozvola za rad u Europskoj uniji, ukazuje na rekordno iseljavanje iz Bosne i Hercegovine tokom prošle godine.

– EUROSTAT je ažurirao podatke o broju izdanih prvih dozvola za naše građane u 2019. godini, jer su nedostajali podaci za Njemačku. Treba reći da još uvijek nedostaju podaci za Švedsku, tako da će ovaj broj još narasti, objavio je ekonomist Faruk Hadžić.

Sa ažuriranim podacima, navodi on, postavljen je rekord od 71.375 izdanih dozvola, a samo u Njemačkoj je izdato 31.765 dozvola, što je gotovo duplo nego u 2018. godini. Samo u posljednje dvije godine, podsjeća, je izdato 125.137 prvih dozvola za naše građane u EU.

– Je li napokon vrijeme da shvatimo ozbiljnost ovog problema ili ćemo se svađati oko tema od kojih obični građani nemaju koristi, upitao je Hadžić na društvenim mrežama.

REKORDNO ISELJAVANJE U 2019. GODINI – 71.375 IZDATIH PRVIH DOZVOLA U EU❗️

EUROSTAT je ažurirao podatke o broju izdatih…

Posted by Faruk Hadžić on Friday, 28 August 2020

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo