Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Dvije žene iz Zavidovića pronašle tartufe vrijedne 3.000 KM

Nemojte propustiti

Remziju Bašić i Marinu Mustić, strastvene ljubiteljice prirode iz Zavidovića, iznenadio je nedavni pronalazak skupocjenih i rijetkih gljiva tartufa.

marina-i-remzija-26Uobičajeni odlazak na izletište Kamenica bio je radi branja sezonskih gljiva. No, Marini je pažnju privuklo izrovano mjesto u zemlji, a ubrzo i izdanci koje je vidjela. Po obliku, veličini i mirisu posumnjala je na tartufe.

Dvije prijateljice ipak su bile skeptične, pa su se vratile kući, gdje su informacije i fotografije potražile na internetu.

– Pronašle smo identične fotografije onoga što smo vidjele, čak je i miris karakterističan za bijele tartufe bio prepoznatljiv, miris sira i bijelog luka. Odmah smo se vratile i pažljivo iz zemlje izvadile desetak komada, tačnije kilogram ovih skupocjenih gljiva koje vrijede i do 3.000 maraka – kaže Mustić.

Pretpostavljaju da su tartufe prije njih pronašle i izrovale divlje svinje.

– Nije nam cilj samo prodaja, jer nismo naišle na poseban interes za tartufe. Želimo ukazati na to da kao općina, odnosno država, imamo raznovrsna bogatstva. S druge strane, bila bi šteta da propadne jedan ovakav primjer delikatesa izuzetno cijenjenog u svijetu – dodala je Bašić.

(Dnevni avaz)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Joe Biden potpisao važan zakonski paket o klimi i zdravstvu

"Riječ je o budućnosti. Riječ je o tome da se osigura blagostanje i napredak američkih obitelji", rekao je. "Riječ...

Možda vas zanima i ovo