Utorak, 22 lipnja, 2021

Renault predstavio prvi auto sa sopstvenim dronom

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Automobilska tehnologija u stalnom je napretku, no teško se oteti utisku da su najveći iskoraci napravljeni u posljednjih pet godina.

Jedna od inovacija došla je iznenađujuće i pomalo iz trećeg plana. Na autosalonu u Nju Delhiju Reno je uz premalo pompe pokazao svoj prvi koncept izvan Evrope – Kwid – što samo po sebi ne bi bilo dovoljno da potpuno zaokupi našu pažnju da nije jednog detalja.

Kwid je naime prvi automobil koji dolazi s vlastitim dronom – malenim quadrocopterom smještenim u krovni predio automobila. Ovaj leteći izviđač, prema potrebi, prati zacrtanu rutu Kwidovog GPS-a ili se njime daljinski upravlja kako bi kamerama snimio što se, na primjerice off-road dionici, nalazi pred nama.

Kwid doduše nije pravi terenac, no maleni dron može poslužiti i kako bi pratio stanje u prometu ispred vozila i na vrijeme uočio policijske sačekuše, recimo.

U svakom slučaju se nadamo da će i drugi proizvođači prihvatiti ovaj trend.

 (Tportal)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo