Subota, 15 svibnja, 2021

Reper Admalish se vraća na muzičku scenu pjesmom “Znam”

Nemojte propustiti

Admal Karić poznato je ime među reperima u našoj zemlji. Tridesetčetverogodišnji Brčak, koji posljednjih godina radi i stvara pod pseudonimom Admalish, prošle sedmice je u Sarajevu snimio spot za novu pjesmu “Znam”, za koju potpisuje tekst i muziku.

Videozapis je snimljen na nekoliko lokacija u glavnom gradu BiH, pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića.

– Izbor je pao na Anisa Mujanovića zbog dugogodišnjeg rada i iskustva u branši. Sarajevo smo izabrali iz razloga što je centar Bosne i kulturno središte zemlje odakle dolazi veliki dio muzike. Sarajevo mi je, također, jako drag grad i karakterističan na svoj način, a tu imam i dosta rodbine. Premijera spota trebala bi biti sredinom novembra – kaže Admal Karić.

Admalish je ranije nastupao pod imenom MrtavŽiv, a svoje pjesme tada je promovisao kroz FM Jam.

– Sarađivao sam sa brojnim kolegama- Mayerom (Sova), Kwonelom (BH Boys), DJ Čekićem, Rima D, Brckobeatzom, Skankom, Frenkiejem&Genocideom, Sliccom, Sheikom Ba… Mnogi od njih su pioniri na rep sceni u našoj zemlji. Tako sam 2003. godine izdao album „San u Snu“, a potom i “Included” tri godine poslije. Zajedno sa Kalilom i NSS-om snimio sam album “ODDS-Od danas do sutra”, a pjesma “Čini mi se” napravila je veliki uspjeh i bila dosta slušana. Album „Repat il Krepat“ snimio sam 2011. godine pod imenom Admalish. Nakon toga sam napravio dužu pauzu u muzici, ali vjerujem da ću se vratiti na pravi način singlom “Kad te nema”, koji je jedna ljubavna “break up” pjesma koja opisuje emocije koje nosi raskid veze – pojašnjava Admalish.

Reper iz Brčkog već dvadesetak godina živi i radi u Švedskoj, gdje je završio i fakultet političkih nauka.

– Živim u Landskroni, gradiću kraj Malmea koji je u Švedskoj na prilično lošem glasu zbog kriminala, a također i rasizma. Tu se stranci često generaliziraju, a kriminal se poistovjećuje upravo sa njima. U Landskroni i okolini ima dosta ljudi iz BiH, jedno vrijeme je tu živio i Dino Merlin. Na muzičkoj sceni bh. dijaspore dominiraju narodnjaci, ali i mi reperi se nekako borimo. U budućnosti imam u planu da se vratim u Bosnu. Lijepo je svugdje, ali kući je najljepše – zaključuje Karić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Boravak u BiH mu dobro došao: Đoković u polufinalu Rima

Đoković će morati opet na teren već danas od 18.30 sati kada je zakazano polufinale. Srbijanac će imati manje...

Možda vas zanima i ovo