Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Reportaža BBC-ja o Asmiru Begoviću i reprezentaciji BiH

Nemojte propustiti

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Poznata britanska medijska kuća BBC objavila je video prilog o našem reprezentativcu Asmiru Begoviću. Obzirom na njegovu veliku popularnost u Engleskoj koju uživa kao golman Stoke Citya, novinari BBC-a posjetili su Begovića u Sarajevu kako bi snimili priču o njemu i njegovom djetinjstvu tokom i nakon ratnih godina, pa sve do historijskog uspjeha BiH i odlaska na Mundijal.

Asmir priča kako je od malena čistio kopačke svome ocu, profesionalnom fudbaleru, kako bi uvijek bile spremne za narednu utakmicu.

„Porodica mi je iz Trebinja. Bilo nam je lijepo tu, uživali smo ali onda se desio rat i sve se raspalo. Ne postoji ništa što bi se moglo uporediti s tim šta je rat napravio zemlji. Bukvalno smo spakovali nešto odjeće, strpali u auto i otišli u Njemačku kod neke rodbine. Tu smo proveli šest godina pa smo se kasnije zaputili u Kanadu. Tu sam odrastao, školovao se, sprijateljio, pa počeo nastupati za reprezentaciju Kanade“ otkriva Begović.

Prvi put nakon rata, Begović se vratio na djedovu sahranu.

„Tada sam se opet povezao s porodicom. Vidio sam koliko bi im značio da igram za bh. reprezentaciju. Već sam igrao u Engleskoj, pa su me tada pozvali. Svi su presretni što sam pristao. Ostalo je historija“ kaže Begović.

Sreća cijele BiH zbog plasmana na Svjetsko prvenstvo, nije zaobišla ni ovog golmana koji kaže kako je podrška koju dobija od ljudi fantastična.

„Svi u zemlji su uzbuđeni od dana kad smo se kvalifikovali, atmosfera je odlična. Naježite se kada shvatite s kim ćete igrati i gdje, jer ste o tome sanjali kao dijete” završava Begović.

U prilogu ovog teksta možete pogledati kompletan video.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo