Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Republikа Bugarska pomogla Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije

Nemojte propustiti

Tajnica Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine Biljana Čamur Veselinović boravila je danas u skladištu “Hercegovinalijeka” u Rajlovcu, gdje je sa predstavnikom Veleposlanstva Republike Bugarske u BiH Nikolom Nikolovom razgovarala o pomoći koju je Republika Bugarska donirala žiteljima Bosne i Hercegovine u borbi protiv pandemije.

Čamur Veselinović zahvalila je Ministarstvu vanjskih poslova i Ministarstvu zdravlja Bugarske, kao i veleposlanstvu te države u Sarajevu na donaciji 258.570 doza cjepiva Pfizer, koje su nedavno dopremljene u Bosnu i Hercegovinu, te podsjetila da je riječ o drugoj donaciji Bugarske žiteljima BiH. Prethodno je u kolovozu donirano 50.000 doza cjepiva Astra Zeneca.

Ovim činom, naglašeno je tijekom razgovora, Bugarska pokazuje svoj odgovoran odnos u borbi protiv pandemije i šalje poruku da BiH ima iskrenog prijatelja i partnera u naporima protiv širenja virusa i ekonomskog oporavaka BiH.

Tijekom razgovora, iskazana je spremnost za jačanjem bilateralnih odnosa u svim područjima u kojima nadležnost ima Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Orban izjavom razljutio Hrvate, ove godine ne žele Mađare: Niste dobrodošli na naše more!

Orbanova izjava izazvala je buru u Hrvatskoj, koja se sa političke scene prelila i u javnost. Mađarski premijer Viktor Orban...

Možda vas zanima i ovo