Utorak, 15 lipnja, 2021

Republika Srpska nabavila iste vakcine kao Srbija ali po duplo većoj cijeni

Autor:BN

Nemojte propustiti

Vakcina je kupljena preko preduzeća “Krajinagroup”, a nabavka je provedena pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja.

Kineska vakcina “Sinofarm”, čiji je kontingent nedavno stigao u bh. entitet Republiku Srpsku, plaćena je više od 106 konvertibilnih maraka po komadu. Nadležni se pravdaju da cijenu formira ponuđač, dok iz opozicije upozoravaju da je cijena koju je za kinesku vakcinu platila Republika Srpska skoro duplo veća od iznosa koji je platila Srbija, piše BN.

Za 160.000 doza, odnosno 80.000 komada vakcine “Sinofarm”, Institut za javno zdravstvo Republike Srpske platio je 8,5 miliona maraka, pa je cijena po komadu veća od 106 konvertibilnih maraka. Iz Instituta se pravdaju da je takvu cijenu formirao ponuđač.

Foto: RTRS

Vakcina je kupljena preko preduzeća “Krajinagroup”, a nabavka je provedena pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja. Iz Instituta kao razlog navode krajnju hitnost.

Iz opozicije pitaju kako je Srbija nabavila istu vakcinu po duplo nižoj cijeni, jer je pored nabavke vakcina potrebno da se obezbijedi što povoljnija cijena.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo