Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

“Republika Srpska nema više vremena da bude talac Milorada Dodika”

Nemojte propustiti

Nešić je uputio oštru poruku opoziciji, ali i poziv te istakao: “Republika Srpska nema više vremena da bude taoc ni Milorada Dodika”.

Lider DNS-a Nenad Nešić oglasio se nakon objavljenih rezultata izbora Savjeta mjesnih zajednica u Banjaluci. Uputio je oštru poruku opoziciji, ali i poziv te istakao: “Republika Srpska nema više vremena da bude taoc ni Milorada Dodika”.

“Opoziciji u Republici Srpskoj ostaje da sada, jer više popravnih nema, izvuče pouke. I nakon Prijedora apelovao sam da se izvuku glave iz pjeska i već podjeljenih ministarstava i funkcija i to zamjeni jedinstvom, zajedničkim nastupom, jednim programom i sinhronizovanim terenskim radom. Oni kojima je postanuće važnije od postignuća rekli su da je taj rezultat moj poraz. Ne zamjeram im, svaki političar je tu da trpi kritike i osporavanja. I neću biti kao oni i pitati čiji je poraz činjenica da u Starčevici sinoć SNSD slavi pobjedu a najveća opoziciona stranka nema nijednog izabranog člana savjeta u Banjaluci. Republika Srpska više nema vremena za neodgovornost. Nema više vremena da bude taoc ni Milorada Dodika ali ni ambicija, isključivosti i svađa kojima vrijeme nije. Za Republiku Srpsku moramo zajedno. I samo zajedno, sinhronizovano, sa programom i podjelom odgovornosti možemo biti najjači kad je najpotrebnije”, naveo je Nešić.

Upravo se čita:  Dodik danas s Putinom u Moskvi

Uputio je poziv SDS-u i PDP-u za što skorijim sastankom i naveo kako je DNS raspoložen da bude domaćin.

“Neka oni definišu dnevni red kako god žele. Ali da znaju – sami ne mogu, kako je to išlo do sada dalje više ne može i vrijeme je da se zatvorimo i iz kancelarija ne izađemo dok se ne složimo o planu za pobjedu. Naravno, sasvim je legitimno i da se želi nastaviti ovim sigurnim putem poraza. Banja Luka je poslala poruku, razum i jedinstvo su uslov za promjene”, poručio je Nešić.

Pročitajte još

Izdvajamo

Brojne višečlane porodice ostale bez 350 KM dječijih dodataka

Pronatalitetne mjere, da bi opravdale svoj naziv moraju biti biti dugoročne i ne isključivati jedna drugu, poručio je demograf...

Možda vas zanima i ovo