Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Ribari ostali šokirani otkrićem na plaži: U kovčegu pronađen leš poznate manekenke

Nemojte propustiti

U moru pokraj italijanskog grada Riminija pronađen je kovčeg s mršavim tijelom žene, za koju se ispostavilo da je riječ o Ruskinji Katerini Laktionovoj (27), piše BBC.

Laktionova je patila od anoreksije, a policija smatra da je preminula od te bolesti, nakon čega je njena majka Gulnara Laktionova (48) u psihički nestabilnom stanju leš stavila u kovčeg i bacila ga u more, pišu italijanski mediji.

Tijelo, koje je u kovčegu bilo zamotano u crnu plastičnu vreću, 25. marta su pronašli ribari, a njena je majka svoj postupak navodno priznala bliskom prijatelju. Obdukcija nije pokazala znakove nasilne smrti na tijelu.

Novine Corriere Romagna pišu da se jedan prijatelj zabrinuo nakon što se nije čuo ni s njom, ni s njenom majkom još od 10. marta, a potom je saznao za strašno otkriće. Nekoliko je puta zvao majku pokojne i ona mu je napokon priznala da je tijelo stavila u kovčeg i bacila ga u vodu, nakon što ga je najmanje sedam dana držala u kući.

– Mrtva je. Gledala sam je danima i tada sam izgubila razum, zatvorila je u kovčeg i bacila ga u vodu – rekla je Katerinina majka prijatelju.

Gulnara Laktionova je avionom otišla za Rusiju netom prije nego što je pronađeno tijelo njene kćeke, a nije jasno ima li namjeru vratiti se. Svojim je advokatima rekla da je “izgubila razum i da se njen svijet raspao”, piše italijanska agencija ANSA.

– Ne znam ništa. Ne sjećam se ničega. Ne osjećam se baš čisto u glavi – rekla je Gulnara za ruski NTV. Istovremeno, istraga talijanske policije traje i dalje.

Katerina Laktionova bila je bivši model, a u trenutku smrti imala je jedva 35 kilograma, piše britanski Daily Mail. Njen izgled bliske osobe opisale su kao “kost i koža”. Tokom 2015. godine neko kraće vrijeme je provela u bolnici kako bi se liječila od anoreksije, a u februaru ove godine tražila je dozvolu boravka od italijanskih vlasti kako bi nastavila tretman, piše ANSA.

Daily Mail, međutim, piše da je Katerinu njena majka htjela odvesti u Rusiju na liječenje, a njen otac Aleksander (46) je potvrdio da su majka i kćerka prije dvije godine otišle u Italiju iz istog razloga.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo