Srijeda, 16 lipnja, 2021

U Bilećkom jezeru ulovio soma teškog 85 kilograma: “Borio se s njim sat vremena, duži je od dva metra”

Nemojte propustiti

Raj za ribolovce odavno je postalo Bilećko jezero, a sa tog jezera su se prestali objavljivati ulovi ispod 50 kilograma težine.

Sve više i u sportskom ribolovu dolazi do pomodarstva, počevši od izmišljanja raznih pomagala za ribolov, pa do marketinškog izvikavanja određenih destinacija za ribolov kapitalnih riba.

Ni ribolovci iz Bosne i Hercegovine nisu imuni na taj novi trend, pa često odlaze u ribolov na te destinacije, a mi, u našoj državi, pred nosom imamo vode i ribe u njima na kojima nam zavide mnogi ribolovci širom Evrope, piše portal Bistro BiH.

Takav raj za ribolovce odavno je postalo Bilećko jezero, a sa tog jezera su se prestali objavljivati ulovi ispod 50 kilograma težine. No, pažnju je privukao som od 85 kilograma kojeg je ulovio Milan Vujović – Vuja iz Bileće na varalicu ‘Rapala – Magnum’ na vuču. Borba sa ovom nemani je trajala više od sat.

Iz Bileće najavljuju međunarodno takmičenje u lovu soma, a pokrovitelj tog takmičenja će biti Turistička zajednica iz Bileće i Općina Bileća. Bilećko jezero ima potencijala, i zahvaljujući domaćinskom upravljanju tom vodom od strane lokalnih udruženja, ono je već postalo poželjna ribolovna destinacija koju pohode ribolovci iz cijele regije.

Foto: Bistro BiH

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo