Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

Riječ struke: Trebaju li nam nove mjere zabrane u BiH?

Autor:N1

Nemojte propustiti

– Mislim da treba misliti i na drugu stranu, ne treba bombardovati samo lošim informacijama – smatra Zvizdić

Prof. dr. Šukrija Zvizdić, specijalista medicinske mikrobiologije i virusolog, rekao je jutros za N1 da vakcina odlučujući faktor u borbi s virusom korona. Dodao je da se ovaj problem ipak ne može riješiti preko noći.

Govoreći o sezonskoj gripi i dolasku jeseni, on je naglasio je u cijelom procesu pripreme stanovništva važna uloga medija.

‘Prvo smo imali najave loših prognoza za jesen što sam okarakterisao kao nepotrebnim jer unosimo nemir u stanovništvo. Dolaze informacije koje jesu i nisu provjerene. Mislim da treba misliti i na drugu stranu, ne treba bombardovati samo lošim informacijama. Zna se da dolazi jesen i druge okolnosti. Dolazi jesen, sve to komplikuje situaciju i o tome treba voditi računa”, ocijenio je on.

Nove mjere zabrane?

”Ono što su preporuke – bile su dovoljne da stavimo svaki mikroorganizam koji se prenosi respiratornim putem pod kontrolu. Što mi ne provodimo te mjere, ove mjere su dovoljne kada bismo ih provodili do kraja. Ove mjere su bile obavezne i kada smo imali influensa virus”, poručio je ost Novog dana.

Više s weba

Izdvajamo

Željko Komšić kod pape Franje

Nakon audijencije kod pape Franje, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastat će se sa kardinalom Pietrom Parolinom Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Možda vas zanima i ovo