Utorak, 22 lipnja, 2021

Riječi djevojčice iz Gaze obišle svijet: “Plačem svaki dan i pitam se, zar smo to zaslužili…”

Nemojte propustiti

Snimak jedne televizijske kuće na kojoj 10-godišnja djevojčica kroz suze objašnjava ono što njen narod prolazi proteklih dana, obišao je svijet, te postao viralan.

Izrael je u utorak nastavio sa bombardiranjem Gaze iz zraka a palestinski militanti prekograničnu raketnu vatru te nema naznaka prekida vatre i primirja unatoč međunarodnim pozivima da se nakon više od tjedan dana sukobi okončaju, saopštili su brojni svjetski mediji.

Prema podacima palestinskih zdravstvenih službi, u devet dana sukoba ubijeno je najmanje 212 Palestinaca uključujući i više od 60 djece, piše portal Hanuma.ba.

Snimak jedne televizijske kuće na kojoj 10-godišnja djevojčica Nadine Abdel-Taif kroz suze objašnjava ono što njen narod prolazi proteklih dana, obišao je svijet, te postao viralan.

“Meni je samo 10 godina. Ne mogu više sa ovim da izlazim na kraj. Ja samo želim biti doktor ili bilo šta drugo kako bi pomogla mom narodu, ali ne mogu. Ja sam samo dijete. I ne znam šta uopće raditi”, riječi su uplakane djevojčice sa snimka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spremili ste se za dugoočekivani odmor. Došli ste na granicu i zbog jednog propusta sve je propalo: Ova greška može vam upropastiti odmor

Uplatnicu za smještaj policija vam može tražiti čak i ako u Hrvatskoj posjećujete rodbinu, prijatelje ili pak posjedujete nekretninu....

Možda vas zanima i ovo