Subota, 16 listopada, 2021

Riječka policija uhapsila 13 pljačkaša, među kojima i državljanina BiH

Nemojte propustiti

Riječka policija uhapsila je 13 članova pljačkaške grupe, među kojima državljanina BiH, koji su provaljivali i krali na području Primorsko-goranske županije, pričinivši štetu od najmanje 410.000 kuna (oko 55.000 eura).

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na konferenciji za novinare Policijske uprave ove županije rečeno je da je policija uhapsila tridesetrogodišnjeg državljanina BiH, deset državljana i dvije državljanke Hrvatske, dobi od 21 do 39 godina.

Policija je nakon kriminalističke istrage ova lica osumnjičila da su tokom 2006, 2008. i 2009. godine na području Rijeke, Jelenja, Viškova, Bakra, Kukuljanova, Delnica, Grižana i Kastva provaljivali u porodične kuće, kioske, zlataru, skladište, ugostiteljski objekt i trgovinu.

Hrvatski mediji prenose da su lopovi u većini slučajeva nakon provala odnosili novac, nakit, cigarete, alkoholna i bezalkoholna pića, mobilne telefone i ostale predmete.

Dvanaestoro hrvatskh državljana prijavljeno je svaki za po jedno do 11 karivičnih djela krađe i teške krađe, a državljanin BiH za ukupno 15 krivičnih djela.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo