Subota, 18 rujna, 2021

Riješen slučaj otmice 15-godišnjakinje iz Sarajeva: Nisu dobili novac za mladu pa pozvali policiju

Nemojte propustiti

Pripadnici MUP-a Bosansko-podrinjskog kantona prekjučer su uhapsili R. S. (20) iz mjesta Prača na Palama i I. Z. (23) iz mjesta Kaljani, također na Palama, zbog sumnje da su u ranijem periodu oteli 15-godišnju djevojčicu S. V. s područja Kantona Sarajevo.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se radi o pripadnicima romske populacije te da se R. S., prema običajima i ranijem dogovoru svoje i porodice S. V., koja je prijavila slučaj MUP-u Kantona Sarajevo, trebao oženiti djevojčicom.

Isti izvor nam otkriva da je dogovoreni brak propao jer porodica R. S. nije dala novac, a kako je ranije ugovoreno. Inače, nesuglasice u vezi s plaćanjem za maloljetnu nevjestu trajale su duže vrijeme. Kada je taksista I. Z. djevojčicu odvezao u Kaljane, gdje inače živi porodica mladoženje R. S., a od novca nije bilo ništa, njeni najbliži pozvali su MUP Kantona Sarajevo.

Pripadnici Policijske stanice Prača istog dana u periodu od 18.20 do 18.50 sati uhvatili su obojicu osumnjičenih. Na teret im se stavlja krivično djelo otmica. Obojica su predata u Tužilaštvo KS.

– Osumnjičenima je određeno 24-satno zadržavanje. Nakon što ih tužilac ispita u zakonskom roku, odlučit će o daljnjim mjerama protiv njih – kazala nam je Azra Bavčič, portparol Tužilaštva KS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo