Subota, 16 listopada, 2021

Riješena barem jedna misterija: Zašto zvone mobiteli putnika nestalog aviona!?

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Misterija nestanka Malezijskog aviona, dobila novi, jeziviji tok kada se rođaka jednog od nestalih putnika pojavio na Kineskoj televiziji i demonstrirao da mobilni telefon nejgovog nestalog brata, koji se nalazio u avionu, zvoni kada ga on pozove.

– Jutros, oko 11.40 poslije ponoći, pozvao san dva puta svog starijeg brata, i…telefon je zvonio! – rekla je Bijan Liangvi .

Pozvavši tokom emisije bratov broj, tako da su i gledaoci mogli da vide i čuju kako je telefon nestalog putnika zvonio nekoliko puta, nakon čega je došlo do prekida veze.

I rodbina drugih nestalih, nesretnih putnika pokušala je to isto. Porodice nestalih od kompanije “Malaysia Airlines” traže objašnjenje i pitaju da li bi to moglo da znači da su njihovi najmiliji i dalje živi? I ako jesu, zašto ne odgovaraju na pozive?

Nažalost, to što njihovi telefoni zvone i ne mora mnogo da znači.

VEZANO: Nastavak misterije: Telefoni putnika nestalog aviona zvone, ali se niko ne javlja – VIDEO

– Kada pozovete nekoga i pritisnete dugme “send” i vaš telefon počne da zvoni, ne mora da znači da zvoni baš taj broj koji ste okrenuli – rekao je specijalista za mobilne mreže Džef Kagan.

– To znači da “mreža” radi. Zvoni dva tri puta i ako “mreža” pronađe telefon onda zvoni i telefon, a ako ne dolazi do prekida veze” – pojasnio je Kagan.

Kagan je dodao i da se na poziv niko ne javlja, najvjerovatnije zbog toga što nije došlo do povezivanja mreže i telefona. Ovo bi samo moglo da ulije malo nade porodicama putnika koji su nestali jer i nakon pet dana nema pravog objašnjenja šta se sa njima desilo.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vasković “masakrirao” Dodika: Gori si od svake pandemije, najveće si prokletstvo srpskog naroda u posljednjih 100 godina

- Ti si najveći neprijatelj Srba; Neprijatelj No 1! Gori od svakog srpskog neprijatelja u zadnjih 100 godina. Ti...

Možda vas zanima i ovo