Srijeda, 20 listopada, 2021

Rim: Bijela dama privedena s 24 kilograma kokaina

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Italijanska policija uhapsila je jučer Federicu Gagliardi, ženu koja se predstavljala kao sekretarica bivšeg premijera Silvia Berlusconija na dva međunarodna samita u Kanadi 2010., pod sumnjom da je prokrijumčarila 24 kilograma kokaina, na letu iz Venecuele.

Gagliardi, koja ima 30-ak godina, privedena je na rimskom aerodromu Fiumicino, neposredno pošto je policija, poslije slijetanja iz Caracasa, u njenom ručnom prtljagu pronašla kokain, saopćio je portparol finansijske policije.

Vlasti nisu iznijele detalje slučaja, ali bi količina od 24 kilograma čistog kokaina, na uličnom tržištu koštala oko 6,7 miliona eura, prenio je Reuters.

Italijanski mediji nazvali su Gagliardievu “Bijela dama”, opisavši je kao misterioznu Berlusconijevu saradnicu, uz fotografiju kako izlazi iz aviona iz Toronta 2010. kada nije bila poznata u javnosti, odjevena u bijelu bluzu i pantalone.

U odgovoru na pitanje ko je ona, Berlusconijeva kancelarija odgovorila je da je bila sekretarica tokom sastanaka u Torontu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo