Subota, 31 srpnja, 2021

Rio Ferdinand: Strašno mi je bilo gledati suprugu kako umire, a nisam mogao ništa uraditi da je spasim

Nemojte propustiti

Slavni britanski nogometaš Rio Ferdinand (36) rekao je da je gubitak supruge Rebecce, koja je početkom mjeseca umrla od raka u 34. godini, najteži period u njegovom životu, piše Sun.

– Dirnut sam podrškom svih koji su mi pomogli u našoj strašnoj tragediji, rekao je Ferninand, koji je s Rebeccom bio u braku od 2009. godine. Ona mu je rodila troje djece, sinove Lorenza (9) i Tatea (6) te kćer Tiju (4).

Sportaš je opisao kako je bilo teško brinuti o troje male djece i u isto vrijeme gledati voljenu suprugu kako umire bez mogućnosti da išta poduzme da je spasi.

– Kad je umrla, organizirali smo oproštaj na divan sunčan dan i sve je bilo savršeno. Rebecca je voljela organizirati pa je većinu toga sama isplanirala, a djeca su odabrala muziku. Ona je željela da to bude slavlje njezina života, a ne morbidno okupljanje i drago mi je da smo to uspjeli napraviti tačno onako kako je htjela, ispričao je Rio.

Nakon što je objavljeno da mu je supruga umrla, stigle su mu hiljade poruka i poziva. Ferninand je zahvalan svima koji su mu se javili, čak i onima koji su se barem na trenutak prisjetili njegove supruge i suosjećali.

– Mojoj porodici je to jako puno značilo. Djeci sam sve pokazao i rekli su mi ‘Tata, vidi što sve ljudi rade za mamu’. Želim da im to ostane kao lijepa uspomena, kaže sportaš.

Za tešku borbu njegove supruge s rakom dojke znali su samo najbliži prijatelji i porodica, a čak niti suigrači nisu znali zašto nije igrao posljednjih mjeseci.

Dijagnoza je postavljena prošle godine, no činilo se kako je liječenje bilo uspješno.

Međutim, pregled ove godine otkrio je kako je rak metastazirao na kosti. Rebecca je preminula svega pet sedmica kasnije, prvog maja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo