Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Rodila dva para blizanaca (Video)

Nemojte propustiti

Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon – rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma rijetko, jednom u 70 miliona porođaja.

index

Teksašanka Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon – rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma rijetko, jednom u 70 miliona porođaja, saopštila je bolnica u kojoj se 36-godišnja žena porodila.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Kako prenosi Reuters, četiri dječaka rođenja su u 31. sedmici trudnoće carskim rezom u Teksaškoj ženskoj bolnici u Hjustonu.

Tresa i njen suprug Manuel Montalvo nisu bili podvrgnuti nikakvoj medicinskoj terapiji. Samo su se nadali bratu ili sestri za svog dvogodišnjeg sina Memfisa.

“Planirali smo trudnoću. Izgleda da smo u tome bili više nego uspješni”, prokomentarisala je mlada majka koja je u 10. sedmici trudnoće od svog doktora saznala da nosi blizance. Prilikom sljedeće posjete doktoru detektovan je i treći otkucaj srca, a Montalvovima je kasnije saopšteno da čekaju četvorke, ali ne obične, već dva para blizanaca.

Šanse da žena prirodno rodi dva para identičnih blizanaca su jedan prema 70 miliona, navode doktori.

Dečaci Ejs (Ace) i Blejn, teški 1,64 i 1,79 kilograma, rođeni su 14. februara u 08.51 sati, a minut kasnije na svijet su došla njihova braća Keš (Cash) i Dilan, teški 1,33 i 1,53 kilograma.

“Držali smo se ABCD-e u izboru imena”, kazala je Tresa Montalvo.

“Nismo ovo očekivali, trudili smo se da dobijemo jedno, a blagoslovljeni smo četvorkom”, navela je ona, dok je njen suprug dodao da ovo nije kraj, jer on i dalje želi – djevojčicu.

(Smedia)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo