Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Rodila dva para blizanaca (Video)

Nemojte propustiti

Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon – rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma rijetko, jednom u 70 miliona porođaja.

index

Teksašanka Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon – rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma rijetko, jednom u 70 miliona porođaja, saopštila je bolnica u kojoj se 36-godišnja žena porodila.

Kako prenosi Reuters, četiri dječaka rođenja su u 31. sedmici trudnoće carskim rezom u Teksaškoj ženskoj bolnici u Hjustonu.

Tresa i njen suprug Manuel Montalvo nisu bili podvrgnuti nikakvoj medicinskoj terapiji. Samo su se nadali bratu ili sestri za svog dvogodišnjeg sina Memfisa.

“Planirali smo trudnoću. Izgleda da smo u tome bili više nego uspješni”, prokomentarisala je mlada majka koja je u 10. sedmici trudnoće od svog doktora saznala da nosi blizance. Prilikom sljedeće posjete doktoru detektovan je i treći otkucaj srca, a Montalvovima je kasnije saopšteno da čekaju četvorke, ali ne obične, već dva para blizanaca.

Šanse da žena prirodno rodi dva para identičnih blizanaca su jedan prema 70 miliona, navode doktori.

Dečaci Ejs (Ace) i Blejn, teški 1,64 i 1,79 kilograma, rođeni su 14. februara u 08.51 sati, a minut kasnije na svijet su došla njihova braća Keš (Cash) i Dilan, teški 1,33 i 1,53 kilograma.

“Držali smo se ABCD-e u izboru imena”, kazala je Tresa Montalvo.

“Nismo ovo očekivali, trudili smo se da dobijemo jedno, a blagoslovljeni smo četvorkom”, navela je ona, dok je njen suprug dodao da ovo nije kraj, jer on i dalje želi – djevojčicu.

(Smedia)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nema dogovora o Trgovskoj gori, a BiH mora tražiti lokaciju za svoj radioaktivni otpad

Prema podacima iz 2021. godine o lokalitetima koji sadrže radioaktivne izvore koji se više ne koriste, u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo