Utorak, 27 listopada, 2020

Rodit će dijete za svoju kćerku koje će joj biti unuče

Autor:24sata.hr

Nemojte propustiti

FUCZ konačno objavila fotografije respiratora nabavljenih preko “Srebrene maline”, pogledajte kako izgledaju

Iako je bilo najavljeno da će u Goraždu biti instalirana dva respiratora koje je uvezla Srebrena malina, to se...

Ipak neće doći u Bosnu i Hercegovinu: Lavrov u samoizolaciji, sve planirane posjete se odgađaju

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona, a sve...

Slučaj u Sarajevu: “Četiri prijateljice otišle na ručak, pri susretu izgrlile su se i izljubile, jedna ih zarazila, među njima i trudnica”

"Bilo je očekivano da će se epidemiološka situacija pogoršati dolaskom jeseni, ali da ćemo imati ovakve brojke, nismo se...

Počela instalacija respiratora koje je uvezla Srebrena malina: Evo u kojem gradu će biti besplatno instalirani prvi uređaji

Istragom Tužilaštva BiH zbog nabavke ovih respiratora su obuhvaćeni federalni premijer Fadil Novalić, bivši direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i...

– Kao majka biste sve napravili da pomognete svom djetetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti – ispričala je Julie.

Julie Loving (51) ima kćer Breanne Lockwood. Majka je za svoju kćer, koja ima problema s plodnošću, pristala biti surogatom te nositi i roditi toliko željeno dijete u obitelj.

Možda zvuči kao radnja iz meksičkih telenovela, no riječ je plemenitoj gesti požrtvovne majke koja je odlučila pomoći svojoj kćeri te će joj uskoro roditi njenu kćer, a svoju unuku, prenosi 24sata.hr.

Godinama su Breanna (29) i njen suprug Aaron Lockwood (28) pokušavali postati roditelji, još od vjenčanja 2016. godine para koji se zaljubio u srednjoj školi, a veza je odoljela svim izazovima.

Breanna je oduvijek znala da želi biti majka. Nadali su se putovanjima tijekom prve godine braka prije nego što su zasnuju obitelj. Ti su planovi stavljeni na čekanje kad se Breannin djed razbolio, jer je toliko željela da on upozna svog praunuka prije nego što umre.

U početku su pokušali ostati trudni prirodnim putem, no, nakon godinu dana bez uspjeha, odlučili su ugovoriti sastanak s dr. Brianom Kaplanom na Klinici za plodnost u Illinoisu. Tamo su s dr. Kaplanom započeli vitro oplodnju, prenosi Today.


No, nakon 476 injekcija, osam IVF transfera smrznutog embrija, dva pobačaja i izvanmaternične trudnoće, bili su slomljeni.

Nakon četiri godine nade, praćene bolom i razočaranjima, umalo su odustali od ideje da će imati vlastito dijete. Jedina preostala opcija bila je pronaći surogat, koji može koštati više od 100.000 američkih dolara.

– Fizički i psihički znala sam da ću progurati bilo što, ali nema puno toga na što se može ako nemaš novac i mislim da me je to uplašilo – rekla je Breanna.


I tada se javila nada, u obliku nesebičnog dara Breannine majke, koja je ponudila biti surogat svojoj kćeri i zetu. Julie Loving je godinama bespomoćno gledao kako Breanna i Aaron neumorno pokušavaju započeti izgradnju vlastite obitelji. Tada joj je palo na na pamet ‘ja im mogu biti surogat!’

Foto: Instagram

– Kao majka biste sve napravili da pomognete svom djetetu. Kad vidite da ga boli i pati, a znate da možete pomoći, to ćete i napraviti – ispričala je Julie.

Kad je to prvi put predložila kćeri, ona joj je rekla ‘ti si luda’. No Julie to nije prestajala nuditi. Konačno, kad se činilo da je par iscrpio sve mogućnosti, dogovorili su sastanak za Julie kod doktora Kaplana.

– Ovo je vrlo neobična situacija”, rekao je dr. Kaplan .

Julie je istrčala 19 maratona, natječući se u bezbroj triatlona i bila je odličnog zdravija. Njezin liječnik u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, njezin ginekolog, pa čak i psiholog – svi su dali zeleno svjetlo za ovaj neobičan pokušaj.

Nakon uspješnog prijenosa embrija, puno znanosti i još više ljubavi, rezultat je doveo do toga da Julie Loving nosila vlastitu unuku.

Roditi bi trebala 12. studenog 2020., a na svu sreću unatoč njezinim godinama dosadašnji tijek trudnoće je ‘školski’.

Breannina zahvalnost majci je ogromna.

– Osjećam se kao da sam sve o tome da postanem mama naučila od svoje mame – istaknula je Breanna.

– Tako sam sretna što mogu pomoći svojoj kćeri i njenom suprugu da postane obitelj. To je zapravo sve što želim, da pomognem njima – objasnila je 51-godišnja trudnica.

Jedno je sigurno, da na svijet ima više ljudi kao što je Julie Loving, sigurno bi bio bolje mjesto, prenose 24sata.hr.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

FUCZ konačno objavila fotografije respiratora nabavljenih preko “Srebrene maline”, pogledajte kako izgledaju

Iako je bilo najavljeno da će u Goraždu biti instalirana dva respiratora koje je uvezla Srebrena malina, to se...

Ipak neće doći u Bosnu i Hercegovinu: Lavrov u samoizolaciji, sve...

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov nalazi se u samoizolaciji zbog kontakta sa osobom zaraženom virusom korona, a sve planirane posjete i sastanci se...

Slučaj u Sarajevu: “Četiri prijateljice otišle na ručak, pri susretu izgrlile...

"Bilo je očekivano da će se epidemiološka situacija pogoršati dolaskom jeseni, ali da ćemo imati ovakve brojke, nismo se nadali..." Bosna i Hercegovina iz dana...

Pelješki most ulazi u posljednju fazu gradnje, završetak sigurno naredne godine

Stubovi Pelješkog mosta posljednjih mjeseci izmijenili su vizuru Neretvanskoga kanala. Na nekima se već postavlja čelična konstrukcija budućega kolnika ukupne dužine 2,4 kilometra, koji...

Lavrov: Razgovaraćemo o problemu Dejtonskog sporazuma

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov u intervjuu za zagrebački Večernji list govorio je, između ostalog, i o posjeti BiH. On navidi da regija...

Možda vas zanima i ovo