Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Roditelji iz Konjević Polja sutra napuštaju šatorsko naselje u Sarajevu

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Roditelji djece iz Konjević Polja sutra se povlače iz šatorskog naselja ispred OHR-a u Sarajevu, nakon što su djeca danas krenula u školu u Novoj Kasabi.

Roditelji bošnjačke djece iz Konjević Polja, koji su skoro tri mjeseca boravili u šatorskom naselju ispred Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR), donijeli su odluku da se sutra vrate svojim kućama.

Potvrdio je to za BHRT jedan od roditelja, Muhizin Omerović , dodavši da je odluka o povlačenju donesena jučer na sastanku roditelja u Novoj Kasabi.

“Roditelji iz Konjević Polja donijeli su odluku i u sutra se definitivno povlačimo ispred OHR-a, demontiramo šatore i vraćamo se u Konjević Polje, iz više razloga. Jedan je da se više posvetimo našoj djeci koja su počela ići na instruktivnu nastavu u Novog Kasabi.
S druge strane, naše povlačenje ne znači da nećemo nastaviti našu borbu za školu u Konjević Polju i za prava nas i naše djece na obrazovanje u skladu sa Zakonom o obrazovanju BiH i Ustavom BiH. Naša borba će se nastaviti pravnim putem”, rekao je Omerović.

Djeca bošnjačke nacionalnosti krenula su jučer u školu u Novu Kasabu, nedaleko od Konjević Polja, gdje će do juna mjeseca pohađati instruktivnu nastavu i pripremati se za polaganje završnog ispita, kako ne bi izgubili godinu.

“Nastavni kadar je iz Sarajeva i zasad imamo 14 nastavnika. Radimo na organizaciji prevoza za svu djecu od kuća do Nove Kasabe. Prva tri dana roditelji će se solidarisati među sobom i dovoziti djecu u školu”, rekao je Omerović.

(BHRT)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo