Petak, 24 ožujka, 2023

Roditelji prije 30 godina zaključali mentalno bolesnog sina, nikada ga nisu dodirnuli

Nemojte propustiti

Kinez Dong Hai je proveo 30 godina zaključan u dvorištu porodične kuće, gdje su ga zatvorili roditelji još 1983. godine, kada je kao tinejdžer pokazao znake mentalne bolesti.

Kavez ograđen betonskim ciglama, svega 5 metara kvadratnih je bio njegov dom od 16. godine. Roditelji su mu napravili samo malu rupu, kroz koju su mu ubacivali hranu.

Kupali su ga tako što su kroz istu rupu ubacili crijevo sa vodom, a Hai nije kročio izvan svog kaveza punih 30 godina.

Dong Vatou i njegova supruga Ksiao Hong iz Longhajia, sa juga Kine, su izjavili da su se obratili bolnicama i ljekarima kada su primjetili prve znake psihičkog oboljenja njihovog sina.

Bolnice su ih odbile, a oni su se uplašili da bi Hai mogao da povrijedi druge ljude. Oni sada imaju 70 godina, a najviše strahuju šta će biti sa sinom kada oni umru.

Foto: Agencije
Foto: Agencije

U dvorištu su izgradili kavez i napravili rupu kroz koju mu svakog dana ubacuju hranu, kupaju i čiste njegov “dom”. Od dana kada su ga zatvorili, nikada nisu dodirnuli svog sina.

kinez_2

(Alo)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo