Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

‘Rok istekao, RS nema vojsku, carine, VSTS niti Agenciju za lijekove…Sve je bila laž!’

Preporučeno

Iz PDP-a su saopštili kako je “njihovo ‘oružje’ već godinama je galama i podvala, a naše mudrost i istina, koja na kraju uvijek pobijedi”

– Danas je istekao rok za vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, što je vladajuća većina izglasala u zaključcima posebne sjednice 10. decembra, a Republika Srpska nema vojsku, nema Upravu za indirektno oporezivanje, a nije se ni krenulo u taj proces. Republika Srpska nadanašnji dan nema ni svoj Visoki sudski i tužilački savjet, niti Agenciju za lijekove, koja je, prema obećanjima vladajućih, trebala već biti osnovana, saopšteno je iz PDP-a.

Upravo se čita:  Ministar Helez zatražio informacije od OSA-e: Da li na teritoriji Federacije BiH postoje ćelije Al Kaide i ISIL-a?

Dalje se navodi da su još 10. decembra, kada su pod velom lažnog patriotizma izglasali vraćanje nadležnosti, rekli da je to farsa, laž, još jedna predizborna politička tema, igranje emocijama naroda.

“Šest mjeseci kasnije, kada ističe rok da se vrate nadležnosti Republici Srpskoj, sve što smo tada rekli pokazalo se tačnim. Vladajuća koalicija je tada provodila ko zna koju po redu farsu i prevaru naroda”, kaže se u saopštenju i dodaje da niko iz režimske koalicije nema pravo da nas pita ili kao prigovori što ne učestvujemo u izglasavanju njihovih lažnih zaključaka.

Upravo se čita:  Upozorenje prvog čovjeka NATO-a: "Rusija sije razdor u Bosni i Hercegovini"

Kada god je trebalo istinski zaštititi interese Republike Srpske, PDP navodi da se, ne samo učestvovali, nego su predlagali rješenja koja su usvajana, kao što je bilo nakon sramne odluke Valentina Incka.

“Ali u igrokazima, farsama, lažima i prevarama koje vlast na čelu sa SNSD servira narodu, nismo, niti ćemo učestvovati. Kolikogod se sada pokušali opravdati nekim prolongiranjima, za njih opravdanja nema – slagali su po ko zna koji put, kao što su lagali duže od decenije da će Republika Srpska biti odavno nezavisna.

Upravo se čita:  Dodik: Suđenje meni će se pretvoriti u suđenje BiH, vidjet ćemo ko će izgubiti

Njihovo „oružje“ već godinama je galama i podvala, a naše mudrost i istina, koja na kraju uvijek pobijedi”, kaže se u saopštenju PDP-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo