Četvrtak, 27 siječnja, 2022

RTRS-ov novinar nije zadovoljan Vučićevim potezima: Ne dolazi na proslavu “dana RS-a”, a sada poziva i na povratak u državne institucije

Nemojte propustiti

Kazao je kako je Vučić mnogo pomogao manjem bh. entitetu, ali mu ipak smetaju pojedini Vučićevi potezi

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na jutrošnjem je sastanku u Beogradu zamolio člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da se srpski politički predstavnici vrate u državne institucije BiH.

Vučić je, na taj način, po prvi put, makar je to prvi put objavljeno javno, otvoreno pozvao najuticajnijeg srpskog političara u BiH da prestane sa blokadama institutucija na državnom nivou.

Taj poziv se, očigledno, nije svidio baš svima u Republici Srpskoj. Među onima koji nisu oduševljeni Vučićevim postupkom, našao se i RTRS-ov novinar Branimir Đuričić.

On je kazao kako je Vučić mnogo pomogao manjem bh. entitetu, ali Đuričiću smetaju pojedini Vučićevi potezi poput njegovog nedolaska na proslavu neustavnog “Dana RS-a” ili nazivanja Schmidta visokim predstavnikom.

– Predsjednik Vučić je nesumnjivo mnogo pomogao RS-u. Revanširali smo u energetskom sektoru, spriječavanjem priznavanja Kosova i odbijanjem tužbe BiH protiv Srbije. Treba reći i da Vučić nikada nije bio na proslavi “dana RS-a”, Schmidta naziva visokim predstavnikom i poziva na povratak u institucije BiH, napisao je Đuričić.

Đuričić je, inače, ljetos dospio u fokus javnosti nakon što je, bivši načelnik Srebrenice, Ćamil Durkaović protiv njega podnio krivičnu prijavu zbog negiranja genocida.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo