Petak, 29 rujna, 2023

RTRS-ove teorije: Amerikanci i Britanci imaju tajni plan za rušenje Republike Srpske

Preporučeno

Profesor ustavnog prava Siniše Karan u prilogu RTRS smatra da Njemačka, SAD i Britanija zajednički ruše riješeno nacionalno pitanje u BiH.

Pritisci i prijetnje koji postoje od potpisivanja Dejtona, u službi su zastrašivanja srpskog naroda zarad stvaranja unitarne BiH – saglasni su analitičari koji su za RTRS analizirali navodni plan za rušenje RS.

Da im to neće poći za rukom jasno su stavili do znanja predsjednici parlamentarnih stranaka, poručujući inostranim medijatorima da se sve odluke donose unutar BiH, a da je sve što dolazi sa strane, neprihvatljivo prenosi RTRS.

Upravo se čita:  Grlić-Radman o govoru Komšića: Uzurpator i štetočina, usporava put BiH ka EU

Ukidanje Republike Srpske, upotreba “bonskih ovlašćenja”, smjena izabranih predstavnika, razvlašćivanje organa upravljanja – sve to dio je plana kojeg su osmislili britanski i američki operativci, na sastanku u Kampu Butmir u Sarajevu, prenosi ATV, inače televizija pod sankcijama SAD-a zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom čiju doktrinu promoviše.

Na takve najave, Dodik odgovara “imamo plan kako sačuvati Republiku Srpsku, a oni su ovdje da podrže muslimane” navodi se u prilogu emitovanom u Dnevniku RTRS.

“Britanci i Amerikanci ovdje su došli da podrže muslimane, i to nam je jasno. Važnije je kakav plan mi imamo da sačuvamo Republiku Srpsku. Mi plan imamo i mi ćemo svoj plan sprovesti, u to ne treba da sumnjaju” poručuje Dodik.

Upravo se čita:  Ministar izazvao burne reakcije: Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice s bojama zastave Kosova i zaprijetio gradonačelnici Sarajeva

RTRS zatim “analizira novonastalu situaciju”.

Najnovije informacije o američko-britanskom planu ne treba da brinu, istakao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković uz poruku – ostavite dejtonsku BiH, ne pravite novo žarište i sukobe.

“Pozivam sve dobronamjerne i u međunarodnom faktoru, ali i domaće snage u Srpskoj – ako mislite dobro sebi, svojim porodicama, ako mislite dobro svojoj djeci – onda čuvajte Dejton i ono na čemu je zasnovana BiH” kazao je premijer RS Višković.

Upravo se čita:  Milorad Dodik je bio donedavno nedodirljiv. Više nije

Profesor ustavnog prava Siniše Karan u prilogu RTRS smatra da Njemačka, SAD i Britanija zajednički ruše riješeno nacionalno pitanje u BiH.

“Sem potvrde vaših nedobronamjernih /lažnom demokratijom prekrivenih/ postupaka kojima svjedočimo već duže vrijeme, budite sigurni da kada je riječ o Republici Srpskoj, njene institucije i njen slobodarski narod neće dati ni djelić Republike Srpske da zadovolje vaše sulude neprovodive ideje – rekao je Karan.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo