Subota, 4 prosinca, 2021

Rudari odlaze kućama: Nema prozivodnje uglja dok nam ne ispune zahtjeve

Nemojte propustiti

– Imamo aktivan radnički neposluh od utorka i trajat će se dok se ne usaglase svi zahtjevi koje smo predstavili Vladi FBiH. 

Rudari koji od jučer ujutro protestuju ispred zgrade Vlade FBiH odlučili su da krenu svojim kućama. Poručili su da ne odustaju od zahtjeva, ali i to da neće biti proizvodnje uglja dok se isti ne ispune.

Rudari su se počeli pakovati i pripremati za odlazak.

“Bili smo izloženi izuzetno teškim uslovima. Održali smo sastanak u kasnim satima i donijeli odluku da danas do 15 sati čekamo na odgovor na naše zahtejve. Ako se ne desi, povlačimo se u rudnike. I nije se desio. Imamo aktivan radnički neposluh od utorka i trajat će se dok se ne usaglase svi zahtjevi koje smo predstavili Vladi FBiH. Nema proizvodnje uglja u rudnicima koji su u sastavu koncerna”, poručio je predstavnik rudara Sinan Husić, prenosi N1.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo