Petak, 14 svibnja, 2021

Rudež: Kazniti odgovorne za pomor pčela kod Čapljine

Nemojte propustiti

Pomoćnik federalne ministrice za okoliš i turizam u Sektoru za okolišne dozvole Mladen Rudež pozvao je danas nadležne općinske i kantonalne vlasti da provedu istragu i kazne odgovorne za pomor pčela u selu Muminovača kod Čapljine koje su, prema nepotvrđenim informacijama, otrovane pesticidima.

Ilustracija (Foto: Arhiv)
Ilustracija (Foto: Arhiv)

Rudež je uputio ovaj apel u izlaganju o temi “Ko i kako izdaje okolišne dozvole u Federaciji BiH?”, koje je održao predstavnicima akademske zajednice, nevladinih i vladinih organizacija i agencija koje se bave pitanjem zaštite okoliša na Akademiji nauka i umjetnosti BiH gdje je govorio u sklopu Fondekovih ekosusreta.

Pomoćnik federalne ministrice je kazao da se radi o pitanju iz nadležnosti ministarstva poljoprivrede, ali da se bez obzira na to mora uputiti apel da se provede istraga i kazne odgovorni za prekomjerno trošenje otrova i hemikalija, a radi očuvanja i zaštite životne sredine.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo