Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Rukometni savez BiH kažnjen zbog četničke ikonografije i slike Mladića u Banjaluci

Nemojte propustiti

Disciplinska komisija Svjetske rukometne federacije (IHF) kaznila je Rukometni savez Bosne i Hercegovine (RSBiH) sa 2.000 švicarskih franaka (CHF), saznaje agencija Anadolija.

Foto: Print screen BHT
Foto: Print screen BHT

Organizator Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše sankcionisan je zbog propusta u organizaciji sinoćnje utakmice Island – Srbija (29:28), odigranoj u dvorani “Borik” u Banjoj Luci, gdje je grupa navijača na tribini istakla crnu zastavu Ravnogorskog četničkog pokreta (RČP) i sliku Ratka Mladića, haškog optuženika kojem se sudi za genocid u BiH.

Potvrdio je to za agenciju Anadolija Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.

On je kazao da će RSBiH od večeras pooštriti kontrole na utakmicama Svjetskog prvenstva za mlade rukometaše koje se igraju u Banjaluci, Sarajevu, Zenici i Ljubuškom, jer je IHF zaprijetio da će u slučaju ponavljanja sličnog incidenta isprazniti dio dvorane, gdje se eventualno dešavaju neprimjerene aktivnosti, ili čak cijelu dvoranu, a i RSBiH bi bio oštrije sankcioniran.

Inače, Disciplinska komisija IHF-a, koja za vrijeme omladinskog šampionata zasjeda u Sarajevu, do sada kaznila je i reprezentaciju Kuvajta sa 5.000 švicarskih franaka, zbog toga što je jedan od članova stručnog štaba nepropisno reagovao na odluku sudija. Sankcionirali su i selekciju Mađarske, koja na početku turnira nije imala imena igrača na dresovima. Propust ih je koštao 2.000 švicarskih franaka.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Piletina u BiH ponovo poskupjela: “Bilo je neizbježno, molimo za razumijevanje”

Proizvođači smatraju da bi država morala da reaguje i da im pomogne, ali ne kriju skepticizam po tom pitanju. Cijene...

Možda vas zanima i ovo