Nedjelja, 1 kolovoza, 2021

Rukometni savez BiH: Markoviću ponuđen ugovor do 20. januara 2016.

Nemojte propustiti

Izvršni odbor Rukometog saveza BiH sinoć je raspravljao o statusu Dragana Markovića, selektora seniorske rukometne reprezentacije BiH. Nakon višesatnih razgovora rukovodeće tijelo bh. rukometa odlučilo je da Markoviću ponudi ugovor do 20. januara 2016. godine pod istim uslovima koje je imao u prethodnom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Marković ima rok do sutra u 14 sati da se izjasni o ponudi RS BiH. Ukoliko to ne učini ili ne prihvati ponudu koja mu je poslana Izvršni odbor će na prijedlog Stručne komisije RS BiH imenovati Bilala Šumana za vršioca dužnosti selektora seniorske muške reprezentacije BiH”, saopštio je Izvršni odbor RS BiH.

Bez obzira ko od spomenute dvojice trenera bude vodio bh. rukometaše u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2017. godine, 21. januara trebao bi biti raspisan konkurs za novog selektora.

Rukometna reprezentacija BiH u kvalifikacijama za SP nalazi se u Grupi 1 sa selekcijama Litvanije, Slovačke i Kosova. Samo prvoplasirana ekipa plasiraće se u baraž. Kvalifikacije počinju 4. novembra, kada će BiH u Tuzli ugostiti Slovačku. Četiri dana kasnije gostovaće kod Litvanije. Ciklus će se završiti 17. januara naredne godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo