Utorak, 30 svibnja, 2023

Rusi objavili snimke povlačenja dijela svojih vojnika sa ukrajinske granice

Nemojte propustiti

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba izjavio je kako su Ukrajina i njeni zapadni saveznici uspjeli “odvratiti rusku invaziju od koje se strahovalo”.

Dio ruskih vojnih jedinica vraća se s ukrajinske granice u svoje baze, objavilo je to danas rusko ministarstvo odbrane.

Nešto ranije danas mediji su prenijeli navode ruskog ministarstva odbrane kako se dijelovi njihovih snaga povlače sa ukrajinske granice.

“Nakon što su izvršile svoje zadatke, jedinice Južne i Zapadne vojne oblasti već su počele utovar opreme za željeznički i drumski transport i danas će početi da se kreću ka svojim vojnim bazama”, rekao je glasnogovornik ministarstva odbrane.

Upravo se čita:  Veliki manjak radnika u Njemačkoj, sada ih traže na "nemogućim mjestima"

Nešto kasnije ruski ministar odbrane objavio je i snimak odlaska ruskih tenkova.

“Petnaesti februar ući će u historiju kao dan kada je zapadna ratna propaganda propala. Oni su osramoćeni i uništeni bez ijednog ispaljenog metka”, saopštilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova, a prenosi novinar i dopisnik sa terena Christopher Miller.

Nakon toga, ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba izjavio je kako su Ukrajina i njeni zapadni saveznici uspjeli “odvratiti rusku invaziju od koje se strahovalo”.

Upravo se čita:  Priznavanje vozačke dozvole iz Bosne i Hercegovine: Njemačka odlučila da od 01. augusta priznaje sve kategorije

“Mi i naši saveznici uspjeli smo spriječiti da stvari eskaliraju. Već je sredina veljače i diplomacija nastavlja raditi”, rekao je Kuleba.

“Rusija mora povući preostale snage s granice koju dijeli s Ukrajinom”, poručio je ukrajinski ministar vanjskih poslova.

“Imamo pravilo: Ne vjeruj onome što čuješ, vjeruj onome što vidiš. Kad vidimo da se povlače, vjerovat ćemo u deeskalaciju”, rekao je novinarima.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo