Utorak, 17 svibnja, 2022

Rusi poručuju: ‘Nećete rusku naftu i plin? Mi znamo kome ćemo ih prodati. Ali, cijena barela će skočiti iznad 300 dolara!‘

Nemojte propustiti

‘Rusija zna gdje može preusmjeriti energente za slučaj da ih odbiju SAD i Europa’

Zamjenik ruskog premijera Aleksander Novak izjavio je kako će cijena barela porasti na 300 dolara ako Zapad odluči bojkotirati rusku naftu
‘Jasno je da bi odustajanje od ruske nafte dovelo do katastrofalnih posljedica po svjetsko tržište. Porast cijena bit će nepredvidiv – više od 300 dolara po barelu, ako ne i više. Pritom će biti nemoguće brzo zamijeniti količine ruske nafte na europskom tržištu, za to će biti potrebno više od godinu dana, a istovremeno će biti mnogo skuplje za europske potrošače. U takvom scenariju oni će postati glavne žrtve’, objasnio je Novak na ruskoj državnoj televiziji.

‘Rusija zna gdje može preusmjeriti energente za slučaj da ih odbiju SAD i Europa’, kazao je Novak i ustvrdio da Moskva ‘vidi pritisak na partnere, trgovce, transportne kompanije i banke da odbiju kupovinu ruske nafte i naftnih derivata’.

‘Rusija je i ranije i danas u potpunosti ispunjavala sve svoje obveze, svi zahtjevi se ispunjavaju, nafta i naftni derivati se isporučuju prema planu. Međutim, našu zabrinutost izazivaju razgovori i izjave o mogućnosti uvođenja embarga i odustajanja od ruske nafte i naftnih derivata. Također primjećujemo ogroman pritisak na naše partnere, trgovce, transportne kompanije, banke i financijske institucije’, rekao je.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

NATO provodi najveću vježbu u istoriji Baltika, test sposobnosti za odgovor Rusiji

NATO planira još tri vojne vježbe - Defender Europe i Swift Response, u kojima će sudjelovati 18.000 vojnika iz...

Možda vas zanima i ovo