Subota, 9 prosinca, 2023

Rusi provociraju NATO sa satelitskom snimkom sjedišta u Briselu: Posmatramo vas!

Preporučeno

“Momci, posmatramo vas. Imajte to na umu”, napisao je Rogozin.

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin ocijenio je povodom 4. aprila, dana kada je formiran NATO, da Alijansa predstavlja glavnu prijetnju svetu.

Rogozin je pozvao članice Alijanse da zapamte da ih Rusija posmatra iz svemira.

“Volio bih da se moji stari poznanici sa posla u Briselu, posebno Stoltenberg, na rođendan NATO-a zadive u svojoj kancelariji koristeći satelitski snimak sa letjelice Roskosmosa. Momci, posmatramo vas. Imajte to na umu”, napisao je Rogozin.

Upravo se čita:  Vozači oprez! Ceste su mokre, na pojedinim dionicama ima snijega

On je uz objavu podijelio i satelitski snimak sjedišta Alijanse u Briselu, koji je napravio ruski satelit Resurs-P, navodi RIA Novosti.

Rogozin je podsjetio da su 4. aprila 1949. godine predstavnici 12 zemalja – Belgije, Velike Britanije, Danske, Islanda, Italije, Kanade, Luksemburga, Holandije, Norveške, Portugalije, SAD-a i Francuske, potpisali Sjevernoatlantski ugovor.

“Tako je rođen NATO – glavna prijetnja cijelom svijetu koji je preživio Drugi svjetski rat“, naveo je Rogozin, javlja Tanjug.

Upravo se čita:  BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!
Foto: Screenshot

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Bećirović sa Scholzom: Neće biti ni brzog, ni sporog razbijanja BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je danas u Berlinu s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom. Tokom sadržajnog razgovora,...

Možda vas zanima i ovo