Srijeda, 20 listopada, 2021

Rusija: Jedan od petorice osumnjičenih priznao umiješanost u ubistvo Njemcova

Nemojte propustiti

54f180d0-f454-40ed-8298-3271d973813c-boris-nemcov-2-preview

Sutkinja ruskog suda Natalija Mušnikova kazala je kako je prethodno pritvoreni muškarac Zaur Dadaev u svom iskazu danas potvrdio umiješanost u ubistvo Njemcova. Dadaev je jedan od petorice osumnjičenih koji su pritvoreni zbog sumnje da su povezani sa ubistvom opozicionara Borisa Njemcova.

Ruska novinska agencija danas je izvjestila kako je jedan od osumnjičenika za ubistvo ruskog opozicionog lidera Borisa Njemcova, priznao saučešništvo u zločinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sutkinja ruskog suda Natalija Mušnikova kazala je kako je prethodno pritvoreni muškarac Zaur Dadaev u svom iskazu danas potvrdio umiješanost u ubistvo Njemcova. Dadaev je jedan od petorice osumnjičenih koji su pritvoreni zbog sumnje da su povezani sa ubistvom Njemcova.

Drugi osumnjičeni je Anzor Gubašev, kazala je glasnogovornica suda Anna Fadeeva, a također je optužen za ubistvo.

Dvojac je identifikovala Služba za federalnu sigurnost. Državne novinske agnecije Tass i RIA Novosti izvijestile su kako su muškarci uhapšeni u Čečeniji.

Dadaev je služio u bataljonu pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Čečenije, dok je Gubašev bio zaposlen u privatnoj sigurnosnoj kompaniji u Moskvi.

Danas su pred ruski sud izvedena petorica osumnjičenih za ubistvo ruskog opozicionog političara Borisa Njemcova. On je ubijen iz vatrenog oružja u petak, 27. februara 29 minuta prije ponoći, u blizini Kremlja u Moskvi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo