Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Rusija: Meta napada nisu civili

Autor:Hina

Nemojte propustiti

Rusko ministarstvo obrane reklo je u četvrtak da njihovi zračni napadi nisu ciljali civilno stanovništvo te da ne predstavljaju prijetnju civilima, objavila je novinska agencija RIA.

Glavni stožer ukrajinske vojske objavio je na Facebooku da ruske vojne snage granatiraju istočnu Ukrajinu, ali situacija je “pod kontrolom”. Stožer je dodao da nije bilo iskrcavanja ruskih vojnika u lučkom gradu Odesi.

Ukrajina je ranije rekla da je u ruskom granatiranju najmanje osmero ljudi poginulo, a devetero ranjeno.

Čelnik proruskih separatista u istočnoj Ukrajini rekao je u četvrtak da je njihov glavni cilj ponovno vratiti kontrolu u regijama Lugansk i Donjetsk gdje se prostiru odcijepljeni teritoriji, objavila je novinska agencija Interfax.

“Operacija oslobađanja bit će gotova prilično brzo”, obećao je čelnik tzv. Narodne Republike Donjeck, nekoliko sati nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu s ciljem potpore neovisnosti ukrajinskih regija Donjeck i Lugansk pod kontrolom proruskih pobunjenika.

“Mogu reći da će to uskoro završiti”, rekao je Denis Pušilin, napominjući da je vojni pothvat u punoj snazi i da će svi gradovi i sela u regiji “uskoro biti oslobođeni”.

Separatisti u Ukrajini kažu da su zauzeli male gradove Stanicja Luhanska i Ščastija, dok vlasti u Kijevu potvrđuju da su proruske snage napredovale na teritorij pod kontrolom vladinih snaga.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je uništilo vojnu infrastrukturu u ukrajinskim zrakoplovnim bazama i destkovalo ukrajinsku protuzračnu obranu, izvijestile su ruske novinske agencije, a Ukrajina je izvijestila da je pod stalnim kibernetičkim napadima iz Rusije.

“Protuzračna obrana ukrajinskih oružanih snaga je potisnuta,” citirala je novinska agencija Interfax ministarstvo.

“Vojna infrastruktura zrakolovnih baza ukrajinskih oružanih snaga stavljena je van pogona.”

Ruski tenkovi prešli su na ukrajinski teritorij, ušavši u regiju Lugansk, prema izvješćima ukrajinskih pograničnih službi.

Rusko ministarstvo opovrgnulo je izvješća da je jedan od njegovih zrakoplova oboren iznad Ukrajine.

“Informacije u stranim medijima o navodnom oborenom ruskom zrakoplovu nisu istinite”.

Ukrajinska vojska ranije je priopćila da je iznad Luganske regije oboreno pet ruskih zrakoplova i jedan helikopter.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo