Subota, 16 listopada, 2021

Rusija na nogama: Nestao Vladimir Putin?

Nemojte propustiti

news-2014-October-putin_avion_1_229721528

Ruski predsjednik Vladimir Putin u javnosti se nije pojavio od 5. marta. Njegov portparol, na pitanje novinara, kazao je da ne postoji razlog za zabrinutost i da je sve uredu, javila je N1, prenosi novinska agencija Patria.

Međutim, Rusijom kolaju glasine da je Putin umro, a na društvenim mrežama su ga već i sahranili.

Na Twitteru u Rusiji trenutno najpopularnije riječi su “Putin umer”, odnosno Putin umro.

To što je ruski predsjednik otkazao najavljena službena putovanja i sastanke samo je još više podgrijalo glasine javnosti.

Kako piše Reuters, Putin je trebao putovati u Kazahstan i sastati se sa predsjednikom Nursultanom Nazarbijevim, ali posjeta je otkazana, a neimenovani izvor je izjavio da je razlog bolest ruskog predsjednika.

Dodatnu sumnju je izazvalo i to što je Kremlj prije dva dana objavio fotografiju Putina sa liderom Republike Karelije, a pojedini mediji tvrde da je fotografija načinjena na sastanku koji se dogodio prije više od sedam dana.

Online magazin Interpreter je objavio informaciju, pozivajući se na izvor iz jedne elitne bolnice u Moskvi, da je Putin doživio moždani udar i da je hospitalizovan.

Twitter u Rusiji “gori”. Korisnici te društvene mreže već “zamišljaju svijet bez Putina”, pa čak i smišljaju šale.

Jedni se pitaju da li će Rusi patiti kao što su ljudi u Sjevernoj Koreji za umrlim vođom, navode kako će mu se Hugo Čavez, predsjednik Venecuele koji je umro 2013. godine, sigurno obradovati, dok neki kažu i to da Putin ne može umrijeti jer to nije “profitabilno”.

Iz kabineta 62-godišnjeg predsjednika nisu željeli komentarisati navode o bolesti pa čak i smrti te je njegov portparol Dmitri Peskov samo istakao da nema razloga za brigu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo