Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Rusija: Ovaj dan će ući u povijest. Uništili smo Zapad bez ispaljenog metka

Nemojte propustiti

Glasnogovornica Marija Zaharova napisala je na Telegramu: “15. februara 2022. ući će u povijest kao dan kada je propala zapadna ratna propaganda…”

Neki vojnici u ruskim vojnim okruzima u susjedstvu Ukrajine vraćaju se u baze nakon završetka vježbi, priopćilo je u utorak rusko ministarstvo obrane, prenosi Reuters.

Ruska novinska agencija Interfax citirala je ministarstvo koje kaže da, iako se nastavljaju velike vježbe diljem zemlje, neke postrojbe Južne i Zapadne vojne oblasti završile su svoje vježbe i počele se vraćati u baze.

“Oružane snage Rusije nastavljaju niz velikih vježbi za operativnu obuku vojnika i snaga. Sudjeluju praktički sve vojne oblasti, flote i zračno-desantne postrojbe”, objavilo je ministarstvo.

Kako izvještava šef moskovskog ureda Financial Timesa, tržišta to čitaju kao znak deeskalacije.

Rusija: Osramotili smo Zapad

Oglasilo se i rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Glasnogovornica Marija Zaharova napisala je na Telegramu: “15. februara 2022. ući će u povijest kao dan kada je propala zapadna ratna propaganda. Oni su osramoćeni i uništeni bez ijednog ispaljenog metka.”

Objavljene su i snimke tenkova kako se vraćaju u bazu, za koje Rusija tvrdi da su dokaz o povlačenju ruske vojske.

Ruski državni medij RIA objavio je snimke navodnih priprema za povlačenje ruskih snaga u Bjelorusiji nakon velikih zajedničkih vojnih vježbi.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Policija prekinula “žurku” maturanata u Banjaluci, ima povrijeđenih

Zadnji dan škole banjalučki maturanti proslavaljali su mini-koncertom, na kojem je nastupalo nekoliko DJ-eva, a na igralištu se okupilo...

Možda vas zanima i ovo