Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Rusija prekida diplomatske odnose sa NATO-om

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

“Ako NATO ima hitnih pitanja, može se obratiti našem ambasadoru u Belgiji o tim pitanjima”, kazao je ministar vanjskih poslova Rusije.

Rusija će suspendirati vojnu misiju NATO -a za vezu u Moskvi i opozvati akreditaciju svog osoblja kao odgovor na odluku saveza da povuče akreditaciju osam ruskih diplomata, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergey Lavrov na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

“Kao odgovor na akcije NATO -a, obustavljamo aktivnosti vojne misije NATO -a za vezu u Moskvi i opozivaćemo akreditaciju njenog osoblja od 1. novembra ove godine”, rekao je visoki ruski diplomata odgovarajući na pitanje TASS-a.

Također, bit će prekinut rad ureda za informiranje NATO -a u Moskvi koji je postavljen u ambasadi Kraljevine Belgije, rekao je Lavrov.

“Ako NATO ima hitnih pitanja, može se obratiti našem ambasadoru u Belgiji o tim pitanjima”, dodao je ministar vanjskih poslova Rusije.

NATO je 6. oktobra objavio da je smanjio osoblje ruske misije u savezu sa 20 na 10 članova, ukinuvši akreditaciju osam diplomata i ukinuvši dva upražnjena mjesta. Sjevernoatlantska alijansa poručila je ruskim diplomatama da napuste Brisel do kraja oktobra.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vulin danas u Istočnom Sarajevu, dolazi da podijeli djeci bojanke i slikovnice

Iz Ministarstva navode da će Vulinom i Krunićem, Osnovnu školu “Sveti Sava” posjetiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i...

Možda vas zanima i ovo