Petak, 20 svibnja, 2022

Rusija se kandidovala za organizaciju Eura 2028. i 2032. godine

Nemojte propustiti

Glavni kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine su Velika Britanija i Republika Irska, dok su još u konkurenciji Turska, te zajednička prijava Bugarske, Grčke, Srbije i Rumunije.

Iz Fudbalskog saveza Rusije danas su potvrdili kako će se ova zemlja prijaviti za organizaciju Evropskog fudbalskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Ruski portal “Sport Express” prenosi kako je član Izvršnog odbora tamošnjeg Fudbalskog saveza Sergej Anokhin rekao da rusi planiraju kandidaturu za organizaciju smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

“Izvršni odbor Fudbalskog saveza Rusije je odlučio kako ćemo se prijaviti za domaćinstvo Eura 2028 i 2032”, rekao je Anokhin za Sport Express.

Krajnji rok za prijavu domaćinstva Eura 2028. je danas, dok je zvanično imenovanje u septembru naredne godine.

Podsjećamo, glavni kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine su Velika Britanija i Republika Irska, dok su još u konkurenciji Turska, te zajednička prijava Bugarske, Grčke, Srbije i Rumunije.

Fudbalska reprezentacija Rusije, ali i njeni klubovi su ranije izbačeni iz takmičenja pod okriljem UEFA-e i FIFA-e zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Za vikend u Neum stigle stotine turista, otvorena sezona kupanja, a evo i kakve su cijene u restoranima i koliko koštaju apartmani

Tokom vikenda u bh. biser na Jadranu stigle su stotine Bosanaca i Hercegovaca. Najviše je Sarajlija, a autobusima na...

Možda vas zanima i ovo