Utorak, 30 svibnja, 2023

Rusija se kandidovala za organizaciju Eura 2028. i 2032. godine

Nemojte propustiti

Glavni kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine su Velika Britanija i Republika Irska, dok su još u konkurenciji Turska, te zajednička prijava Bugarske, Grčke, Srbije i Rumunije.

Iz Fudbalskog saveza Rusije danas su potvrdili kako će se ova zemlja prijaviti za organizaciju Evropskog fudbalskog prvenstva 2028. i 2032. godine.

Ruski portal “Sport Express” prenosi kako je član Izvršnog odbora tamošnjeg Fudbalskog saveza Sergej Anokhin rekao da rusi planiraju kandidaturu za organizaciju smotre najboljih selekcija Starog kontinenta.

Upravo se čita:  Teško mu palo: Na čemu je insistirao Salihamidžić nakon što je saznao za otkaz u Bayernu?

“Izvršni odbor Fudbalskog saveza Rusije je odlučio kako ćemo se prijaviti za domaćinstvo Eura 2028 i 2032”, rekao je Anokhin za Sport Express.

Krajnji rok za prijavu domaćinstva Eura 2028. je danas, dok je zvanično imenovanje u septembru naredne godine.

Podsjećamo, glavni kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. godine su Velika Britanija i Republika Irska, dok su još u konkurenciji Turska, te zajednička prijava Bugarske, Grčke, Srbije i Rumunije.

Upravo se čita:  Džeko je imao dodatni motiv za osvajanje trofeja: “Jednostavno, mama, rodila si šampiona"

Fudbalska reprezentacija Rusije, ali i njeni klubovi su ranije izbačeni iz takmičenja pod okriljem UEFA-e i FIFA-e zbog agresije ove zemlje na Ukrajinu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo