Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Ruska avijacija bombardovala 55 objekta terorista

Nemojte propustiti

Ruski avioni u Siriji su u protekla 24 sata obavili 64 leta iz baze Hmeimim i gađali 55 objekata terorističke grupe Islamska država, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general major Igor Konašenkov.

Ruski avioni su tokom tih letova uništili dva komandna centra, skladišta municije u provcniji Hama, 29 kampova i 23 utvrđene stanice sa municijom i opremom, prenosi TASS.

Porast letova i dodatni letovi uslijedili su poslije informacije o izviđanju vazduha i terena u Siriji. dodatani letovi napavljeni su avionima Suhoj Su-34 i Su-25.

Ruski bombarderi Su-24 uništili su veliko utvrđeno područje militanata u provinciji Alepu, istočno od Tel Alama. U tom području džihadisti su imali vatrene minobacačke položaje i skladišta municije i hrane.

Militanti su sada demoralisani zbog nedostatka oružja i opreme i pokušavaju da povrate borbenu gotovost svojih jedinica, ocijenilo je Ministartvo odbrane.

Prema Konašenkovim riječima, komandni centri militanata su uništeni, zahvaljujući snimcima iz kosmosa.

“Kako smo čuli na radiju, iz presretnutih razgovora, militanti su doživjeli akutni nedostatak oružja, minicije i goriva. Neki od njih su demoralisani i i pobijećiće sa borbenih područja i krenuti prema istoku i sjeveroistoku, kazao je Konašenkov novinarima.

On je naveo i da su ruske vojne vlasti pripremile nacrt dokumenta sa mjerama za sprečavanje mogućih incidenata u vazdušnom prostoru Sirije, između ruske avijacije i aviona koalicije, koju predvodi SAD.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo