Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Ruska televizija prikazivala koliko projektilu “sotona 2” treba do Londona i Berlina

Nemojte propustiti

Rusija je nedavno uspješno testirala raketu koja u NATO-ovim krugovima nosi zloglasan nadimak Sotona 2 ili Sotonin sin.

Na ruskom programu Rusija 1 voditeljica emisije 60 minuta Olga Skabejeva i Aleksej Žuravljov, zastupnik Dume, razgovarali su o tome koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu.

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava. Rusija je nedavno uspješno testirala raketu koja u NATO-ovim krugovima nosi zloglasan nadimak Sotona 2 ili Sotonin sin.

“JEDAN SARMAT I BRITANSKO OTOČJE NE POSTOJI”

Jedan Sarmat i to je to – Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam – rekao je Žuravljevov, prenosi portal Pravda.

Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, “niko neće preživjeti, niko neće ostati na planetu”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada usvojila novu informaciju o epidemiološkoj situaciji u FBiH

Vlada FBiH je usvojila informacija o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 9.5.2022. godine, s prijedlogom naredbi i...

Možda vas zanima i ovo