Srijeda, 4 listopada, 2023

Ruska televizija prikazivala koliko projektilu “sotona 2” treba do Londona i Berlina

Preporučeno

Rusija je nedavno uspješno testirala raketu koja u NATO-ovim krugovima nosi zloglasan nadimak Sotona 2 ili Sotonin sin.

Na ruskom programu Rusija 1 voditeljica emisije 60 minuta Olga Skabejeva i Aleksej Žuravljov, zastupnik Dume, razgovarali su o tome koliko bi sekundi interkontinentalnom balističkom projektilu Sarmat trebalo da stigne do prijestolnica Velike Britanije, Njemačke i Francuske, zemalja koje isporučuju oružje u Ukrajinu.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

Sarmat je nova teška interkontinentalna balistička raketa, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava. Rusija je nedavno uspješno testirala raketu koja u NATO-ovim krugovima nosi zloglasan nadimak Sotona 2 ili Sotonin sin.

“JEDAN SARMAT I BRITANSKO OTOČJE NE POSTOJI”

Jedan Sarmat i to je to – Britansko otočje je postojalo, Britansko otočje više ne postoji. Ozbiljan sam – rekao je Žuravljevov, prenosi portal Pravda.

Upravo se čita:  Velika prognoza za zimu: Evo kada bi mogao pasti prvi snijeg i gdje će ga biti najviše

Zastupnik Dume Jevgenij Popov iz stranke Jedinstvena Rusija je upozorio da Velika Britanija također ima nuklearno oružje, a u slučaju da Rusija iskoristi projektil Sarmat, “niko neće preživjeti, niko neće ostati na planetu”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo