Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ruski ambasador Kalabuhov poslao posebnu poruku za sve građane u BiH

Preporučeno

Igor Kalabuhov kaže da je Ruska Federacija pozicionirala BiH kao prijateljsku zemlju, te da postoje različiti mehanizmi saradnje.

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov kaže za RTRS da je Ruska Federacija pozicionirala BiH kao prijateljsku zemlju.

“Naravno, vidjeli smo izjave u BiH, Briselu, što se tiče ovog pitanja. Mislimo da svi koji tako kažu, imaju svoje političke ciljeve, a za nas stvar je jednostavna. Mislimo da to nije tehničko, to je bazično pitanje po kome mora biti konsenzus u BiH, vidimo da ga nema, a nije ni bilo nikakve odluke relevantnih institucija”, navodi Kalabuhov.

Upravo se čita:  Trivić: Ne podržavam otcjepljenje RS, to ne bi donijelo dobro nikome

Kalabuhov kaže da je Ruska Federacija pozicionirala BiH kao prijateljsku zemlju, te da postoje različiti mehanizmi saradnje.

“Ima potencijala za razvoj u puno domena u industriji, poljoprivredi, kulturi, tako da ima perspektive za dobar i konstruktivan razvoj naših bilateralnih odnosa. Posebno u tom kontekstu želio bih da pozovem sve u BiH da odbace priče o malignom ruskom uticaju. Ponavljam da je Ruska Federacija zainteresovana za stabilnost, dijalog, kompromis u BiH i za, naravno, prijateljske odnose između Ruske Federacije i BiH”, rekao je Kalabuhov.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH: Ratifikacija dva sporazuma kojima se olakšava mobilnost stručnjaka na Zapadnom Balkanu

Inače, ruski ambasador u BiH je u ranijem periodu imao neke, u najmanju ruku, čudne izjave.

On je više puta upozoravao kako će “Rusija reagovati ukoliko se Bosna i Hercegovina pridruži NATO Savezu”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

I Ramo Isak poslao poruku Dodiku: Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bh. ljepotama

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da...

Možda vas zanima i ovo