Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Ruski turoperateri u Trebinju: Grad ima ogroman turistički potencijal

Nemojte propustiti

Trebinje (Foto: Arhiv)
Trebinje (Foto: Arhiv)

Turoperateri iz Rusije, koji su posjetili Trebinje, smatraju da taj grad posjeduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu.

Zbog povećanog interesovanja turista iz Rusije za BiH, a posebno za Trebinje, taj grad je proteklog vikenda, posjetila grupa turoperatera iz Rusije.

Organizator i domaćin posjete je bila Turistička organizacija Grada Trebinja, a grupa ruskih turoperatera Trebinje je posjetila posredstvom turističke agencije „KUK Travel“ iz Sarajeva.

Gostima iz Rusije je predstavljena turistička ponuda grada: turistički kompleks Hercegovačka Gračanica, manastir Tvrdoš sa svojom vinarijom gdje su turoperateri degustirali hercegovačka vina, Dučićev park sa gradskim Hramom Sv. Preobraženja, Stari grad „Kastel“ sa Osman-pašinom džamijom, Muzej Hercegovine, spomenici Jovanu Dučiću, Njegošu i spomenici iz I i II svjetskog rata, Katolička katedrala rođenja Blažene Djevice Marije, gradska pijaca – saopćeno je iz Turističke organizacije Trebinja.

Nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja turoperateri su iskazali veliko zadovoljstvo viđenim i zaključili da Trebinje posjeduje ogroman turistički potencijal i izuzetno bogatu i sadržajnu ponudu.

To je potvdila i predstavnica turističke agencije „7 tour company“ iz Rusije Elena Dobrovolskaya, čija je agencija već uvrstila Trebinje u svoj sedmodnevni aranžman u BiH, kroz jednodnevni boravak i noćenje.

Nedavno je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, u saradnji sa Turističkom organizacijom Trebinje, općini Orehovo-Zujevo uputio detaljnije informacije o trebinjskim turističkim potencijalima, kao i o domaćim turoperaterima u nadi da će se, zbog novonastalih bliskih veza s tom općinom, između trebinjskih i ruskih turističkih organizacija ubrzo ostvariti uspješna saradnja i da će Trebinje postati atraktivna destinacija za turiste iz Rusije.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo