Srijeda, 4 listopada, 2023

Rusko upozorenje Sloveniji: “Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije…”

Preporučeno

Slovenskom diplomati u Moskvi jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uručilo notu u kojoj traži da smanje broj diplomatskog osoblja u Moskvi.

“Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije, smanjenje osoblja ruske diplomatske misije, slovenskom je diplomatu dostavljena nota u kojoj se traži da se smanji broj diplomatskog osoblja slovenskog veleposlanstva u Moskvi na četiri osobe u roku od 10 dana”, navode iz Ministarstva, prenosi ruski TASS.

Upravo se čita:  Jedva punoljetni mladić iz BiH pretučen u Njemačkoj

“Na temelju principa reciprociteta donesena je i odluka o korekciji uvjeta rada slovenskog diplomatskog predstavništva s obzirom na situaciju u kojoj se našlo naše veleposlanstvo u Ljubljani”, dodaju iz Ministarstva.

Ministarstvo je također napomenulo da su slovenskom diplomatu iznijeli nezadovoljstvo zbog, kako tvrde, neutemeljenih pokušaja slovenskih vlasti da okrive Rusiju za ratne zločine u Ukrajini te zbog vojne pomoći koju je Slovenija pružila neonacističkom režimu u Kijevu.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

Slovenske vlasti donijele su 5. aprila odluku o izjednačavanju broja zaposlenika ruskog diplomatskog veleposlanstva s brojem zaposlenika slovenskog veleposlanstva u Moskvi, dodaje TASS.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo